Ünnepélyes átadó

2024.05.29. 13:55

Jótékonysági vadászat: újabb innovatív eszközzel gazdagodott a tarjáni kórház gyermekosztálya

Újabb korszerű, hiánypótló orvosi eszközzel bővült a nógrádi kórház gyermekosztálya idén. Az elmúlt évekhez hasonlóan a 2023-as jótékonysági vadászat során 1,5 millió forintot gyűjtöttek össze Salgótarján térségében, amelynek teljes összegét a vármegyei egészségügyi intézménynek ajánlotta fel az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.

Sipos Nina Vivien

Immár ötödik alkalommal gyűltek össze szerdán a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban, hogy ünnepélyesen is átadják a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály számára azt az adományt, amelyre az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft., a Belux Csoport Kft. és a Verbói család gyűjtötte össze a pénzt. Mint a rendezvényen is elhangzott, az egészségügyi intézmény egy hasznos, hatékony és nagy értékű, 2,3 millió forintos műszerrel gazdagodott, amely segítséget nyújthat a csecsemők és gyermekek könnyebb kezeléséhez, gyógyításához.

A jótékonysági vadászat jóvoltából tudták megvásárolni az eszközt, amit szerdán át is adtak
A jótékonysági vadászat jóvoltából tudták megvásárolni az eszközt, amit szerdán át is adtak
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

1,5 millió forint gyűlt össze a jótékonysági vadászat során

– A tavalyi év a jótékonysági vadászat életében egy rekord volt, országszerte összesen 51,2 millió forinttal tudtunk segíteni a magyar egészségügynek. Továbbra is a gyermekosztályokat támogatjuk, és igyekszünk hiánypótló innovatív, orvosi eszközöket vásárolni – közölte Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: – A helyi volumeneket tekintve 1,5 millió forintos eredményt produkált Salgótarján térségében, Nógrád vármegyében a jótékonysági vadászat tavaly decemberben.

Kifejtette továbbá: az elmúlt évtizedben 221,7 millió forint gyűlt össze a vadászatok során  és közel 400 darab orvosi eszközt sikerült beszerezni, amelyek mintegy 200 ezer beteg gyerek gyógyulásához tudtak hozzájárulni Magyarországon.

– Nagyon nemes cél az, amelyet a vadászok kitűztek maguk elé, hiszen a jótékonysági vadászatok során gyűjtik össze azokat az összegeket, amelyekkel később a gyermekosztályokat támogatják. Kívánom, hogy a kórház, a dolgozók és a gyerekek hasznára váljon az a műszer, amit az adományból vásároltak – fogalmazott Balla Mihály országgyűlési képviselő.

Fontos a fiatalabb korosztály megfelelő ellátása

Dr. Laczkó Tamás, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház megbízott főigazgatója beszédében elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartják a fiatalabb korosztály megfelelő ellátását az egészségügyi intézetekben, mivel ők képezik a jövő nemzedékét. Ezúttal egy olyan high-tech, világszínvonalú eszközzel gazdagodott a salgótarjáni kórház, amely gyorsan és pontosan, fájdalommentesen, vénás vérvétel nélkül képes kimutatni a csecsemők és gyermekek vérképét.

– Volt egy átmeneti időszak, amikor mi segítettük ki a balassagyarmati kórházat szülészeti szempontból. A sok segítségnek és a kitartó munkának, továbbá Balla Mihály országgyűlési képviselő szervezésének hála március 1-től újraindult a szülészeti osztály. Mi abban hiszünk, hogy a vármegye betegellátása csak közös gondolkozással valósítható meg, és büszkén mondhatom, hogy nagyon jó úton járunk – emelte ki dr. Laczkó Tamás.

Az ünnepségen Fejes László az adományozó Verbói család és a kórház részére oklevelet is átnyújtott.

– Nagyon nagy öröm számunkra, hogy nem csak Nógrád vármegyéből, hanem Győrtől kezdve Somosig, de még a Felvidékről is csatlakoztak hozzánk a decemberi jótékonysági vadászatra. Bízunk benne, hogy a jövőben is kapunk még ilyen felkérést a vadásztársaságtól, és máskor is tudunk segíteni a kórháznak egy csekély kis összeggel – emelte ki Verbói Gábor Nógrádmegyer polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában