Városüzemeltetés

2024.05.13. 15:34

Hiányosságokat észleltek a parkgondozásban Rétságon

Nemrégiben a városüzemeltetési csoport által benyújtott előterjesztésben tárták a képviselő-testület elé a település közterületeinek gondozásáról szóló beszámolót.

Hegedűs Henrik

Ebben Jávorka János alpolgármester kifejtette, az elmúlt esztendőben már tavasszal megkezdődött az egyes kültéri utcabútorok és virágtartók hibáinak kijavítása, amelyekbe jó minőségű egynyári növényeket telepítettek. A városüzemeltetési csoport munkatársai ezeket folyamatosan gondozták, kezelték, rendszeres locsolással, tápanyag-ellátással, és a legmelegebb időszakokban locsolókocsi is rendelkezésre állt. Hasonlóképpen megoldották a zöldfelületek takarítását, fűnyírását, a sövények visszametszését.

Ugyanakkor bizonyos kifogások merültek fel a Zöld Város Program pályázata keretében megbízott vállalkozás munkájával, amellyel kapcsolatban az önkormányzat elégedetlenségének adott hangot. Az általa ellátott felületeken a személyes terepszemlék alkalmával több esetben is hiányosságokat tapasztaltak az egyes parkrészek kezelésénél, ám a figyelemfelhívás után a vállalkozó pótolta a mulasztásait. Az ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében javasolták, hogy mivel az önkormányzat által foglalkoztatott közmunkások létszáma növekedett, saját hatáskörben oldják meg a jövőben a Zöld Város Program által érintett területek gondozását.

Sokan használják a nagy parkolót, sok hulladék  képződik

Az alpolgármester ebben a beszámolóban kiemelte még, hogy a Városi Művelődési Központ és Könyvtár melletti parkoló tisztítása komoly nehézségeket okozott, mert az itt eltakarított szemét, rövid időn belül újra felgyülemlett, ami nem elsősorban a helyiek hanyagságára vezethető vissza, hanem a sok átutazó embernek van még mint fejlődnie a környezet megóvása terén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában