Nool.hu podcast

2024.05.04. 06:53

Böjte Csabát és az árvákat szívükbe zárták Salgótarjánban (podcast)

A szeretet parancsával, szent József példájával és megejtő hétköznapi történeteivel tartott szentmisét, s tett tanulságtételt a ferences Böjte Csaba, aki a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívására érkezett Salgótarjánba.

Nool.hu

Böjte Csaba tartott szentmisét Salgótarjánban

Forrás: Beküldött

Engem az érdekelt, hogy ki ez az ember, akit sokan korunk szentjének mondanak, miközben mások most azt híresztelik, hogy ő a patás ördög, mert egy munkatársáról kiderült, hogy bűnös cselekedeteket követett el. Aki körül millió legenda kering, ki van a habitusban, honnan jött, milyen indíttatásból vágott bele az utcagyerekek megmentésébe, milyen erők dolgoznak benne, és tényleg van-e karizmája. Magáról nem nagyon szokott beszélni. Egyszerre elérhető bárki számára, és egyszerre elérhetetlen. Egyszerre nagyon közösségi, és egyszerre nagyon magányos ember. Sok mindent tudunk róla, de egyet nem: ki Böjte Csaba?” – teszi fel a kérdést az elárvult gyermekeket mentő ferences legpontosabb életrajzírója, a József Attila-díjas író, Csender Levente.

Azt, hogy ki is Böjte Csaba, nem kutatta Salgótarján keresztény közössége. Egyszerűen csak örültek, hogy vele imádkozhattak, s beszélgethettek vele – derül ki Tarnóczi László riportjából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában