Választás 2024

2024.04.26. 16:27

Huszár Máté megúszta: még nem volt az arca a balesetező Suzukin

A videós botrány után újabb kínos ügybe keveredett Huszár Máté. A képek tanúsága szerint döcögősen indult a Gyurcsány-párti polgármesterjelölt kampánya Salgótarjánban.

Nool.hu

Több, egymástól független forrásunk is arról számolt be az elmúlt napokban, hogy Huszár Máté megyei MSZP-elnök, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció (DK) támogatásával induló polgármesterjelölt kampányautójának szánták azt a piros Suzukit, ami a közelmúltban belehajtott a Fő téri sziklakertbe. Csupán a szerencsének köszönhető, hogy az eset során nem történt személyi sérülés. Információink szerint a kampányrajtot megelőzően éppen az autó felmatricázására készültek, ám a baleset felülírta a terveket.

Salgótarján, Suzuki, Fő tér, Huszár Máté
Huszár Máté kampányautójának szánták, de a matricák helyett végül növényekkel borították be a Suzukit
Forrás: NVRFK / Facebook

Mi történt a Huszár kampányautójával?

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság beszámolója alapján mi is megírtuk a minap, hogy a Fő téri parkba hajtott egy személyautó, és szürreális pózban, a sziklakert tetején ragadt. A rendőrség fotói hamar bejárták a közösségi oldalakat, Nógrád-szerte köznevetség tárgyává vált a vélhetően vagy vezetni nem tudó, vagy vagánykodó sofőr.

„Az ilyenektől időlegesen, vagy örökre vonjuk be a jogosítványt! (…) Játszotta az eszét, csak jöttek szembe… (…) Az utak használatára alkalmatlanokat távol kellene tartani tőlünk! Időzített bombák. (…) Azt hitte, hogy itt ingyenes. (…) Sok volt a fólia. (…) Elsőre azt hittem valami új kortárs emlékmű…” – írták a kommentelők az esetről.

Mint megtudtuk, az ügyben szabálysértési feljelentés történt. A hozzászólók szerint egy fiatal férfi okozta a balesetet, egy szemtanú pedig a részletekről is írt a nógrádi rendőrök Facebook-oldalán: „Már a posta előtti visszafordító kanyart is majd' háromkerekezve, nyikorgó gumikkal, nagy lendülettel vette be, majd a derékszögű kanyarban nem tudom, hogy nem verte telibe a szabályosan közlekedő autót, de egyenesbe már nem tudta szedni a megbokrosodott versenygép kormányát, így felparkolt a szikla tetejére.”

Salgótarján, Fő tér, Suzuki
Marketplace-hirdetésben szerepel a kampányautónak szánt Suzuki
Forrás: Facebook

Az esetről sem Huszár Máté, sem az őt támogató szervezetek nem számoltak be eddig. Egyelőre arról sincs hír, hogy a megrongált sziklakertet ők vagy az önkormányzat pénzéből fizetett dolgozók állítják-e helyre. Az autó azóta – valószínűleg csak poénból – egy facebookos Marketplace-hirdetésben is feltűnt már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában