Nyelvtan

2024.04.30. 13:47

Anyanyelvi vetélkedőn brillíroztak a bátonyterenyei diákok

Játékos anyanyelvi vetélkedőt szerveztek a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban. A megmérettetést a magyar nyelv hete alkalmából szervezték.

Veres Edina

A jó hangulatú versengést végül a 2/10. b osztály zárta a harmadik helyen, második lett a 10.A csoportja, míg a megmérettetés legjobbjának a 12.A csapata bizonyult.

Forrás: Facebook/Fáy András Középiskola és Kollégium

Az anyanyelvük használatában brillírozhattak a Fáy András nevét viselő bátonyterenyei középiskola tanulói a közelmúltban. Az oktatási intézmény Facebook-oldalán megjelent tájékoztatás szerint, a novemberi magyar nyelv napi megemlékezések mellett próbálják ráirányítani az iskolaközösség figyelmét az április végi Magyar Nyelv Hete országos rendezvénysorozatára is. A célkitűzés sikeressége érdekében az iskolában is szerveznek ahhoz kapcsolódóan különféle nyelvhasználati, illetve nyelvhelyességi vetélkedőket.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idén 75 éves iskolánkban minap tartott anyanyelvi vetélkedő megszervezésébe Oravecz Lászlóné tanárnő, a Váci Mihály Gimnázium egykori oktatója is bekapcsolódott, így most ő állított össze feladatsort tanulóink számára. A tanárnő országosan is elismert, kiemelkedő munkájával évtizedek óta segíti az anyanyelv ápolása terén folytatott küzdelmeket. Méltán szerzett elévülhetetlen érdemeket példaadó munkásságával

 – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy a bátonyterenyei középiskolában igyekeznek mind a tanórákon, mind az azokon kívüli tevékenységek során igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni az anyanyelvi nevelésre. Éppen emiatt hálásak, amiért Oravecz Lászlóné személyesen is segíti anyanyelvi nevelő tevékenységüket.

Minden évfolyam képviseltette magát
A Fáy posztjából az is kiderült, hogy a vetélkedőn nyolc osztályból vettek részt tanulók. A háromfős csapatok között voltak gimnazisták, technikusok és szakképzős diákok egyaránt, így az iskola valamennyi képzéstípusa és évfolyama képviseltette magát. A jó hangulatú versengést végül a 2/10. b osztály zárta a harmadik helyen, második lett a 10.A csoportja, míg a megmérettetés legjobbjának a 12.A csapata bizonyult.
Mint a Fáy András Középiskola és Kollégium bejegyzésének végén fogalmaztak, valamennyi csoport új ismeretek és gazdagabb szókincs birtokában zárhatta a vetélkedőt, amelynek megszervezésére a jövő tanévben is gondot fordítanak majd az iskolában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában