2024.02.02. 14:22
Hollókői mestercukrász is bizonyíthat a szakácsolimpián Németországban
Kubinyi Dániel, a hollókői Castellum Hotel mestercukrásza a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület tizenegy tagú csapatát erősíti a 26. IKA szakácsok olimpiáján, mely pénteken kezdődött Németországban.
Kubinyi Dániel elsősorban csapattársait segíti a versenyen
Forrás: Nool Archív
Fotó: Hüvösi Csaba
A Baon.hu cikke szerint az IKA/Culinary Olimpia a világ legtehetségesebb gasztronómiai művészeit gyűjti össze. Mint írták, különböző kategóriákra osztva, tehetséges szakácsok találkoznak a versenyzés iránti szenvedéllyel a kulináris olimpián. A versenyen a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület tizenegy fős – Ságodi Márk, Kutyifa Gábor, Friedrich Antal, Paskó Csaba, Bándi Domokos, Bottyán Szilvia, Ferner Tina, Kubinyi Dániel, Pasztornyicki László, Balog Martin – csapata képviselteti magát. Kapitányuk, felkészítőjük Varga Károly többszörös világ- és olimpiai bajnok mesterszakács.
A cikk szerint a csapatok az olimpiai aranyért főznek az üvegkonyhákban, a látogatók testközelből nézhetik meg őket, a szurkolók pedig a világ minden tájáról követhetik nyomon az olimpiai élményt az „IKA TV” élő közvetítésén keresztül. Hozzátették: a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület egyik legfontosabb célkitűzése a magyar étkezési kultúra színvonalának emelése, a táplálkozási szokások változtatása, befolyásolása a korszerű étkezési szokások és az egészséges táplálkozás figyelembevételével. Mindemellett arra is törekednek, hogy összefogják a gasztronómia területén tevékenykedő szakembereket, megjelenési fórumot biztosítva számukra.
Segíti a csapat munkáját
Portálunk érdeklődésére Kubinyi Dániel, a hollókői Castellum Hotel mestercukrásza elmondta, hogy elsősorban nem versenyzőként, hanem segítőként vesz részt a versenyen.
– A 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület tagjai közül többen indulnak egyéni kategóriákban, saját alkotásaikkal a versenyen. Az én feladatom az, hogy segítsek a csapattársaimnak a desszertjeik kidolgozásában és megvalósításában. Így például abban segédkezem, hogy mit és milyen technikával valósítsanak meg a dekorációs tányéron, amit majd kiállítunk. Kóstolás itt nem lesz – mondta Kubinyi Dániel, aki szerint a csapatuk számára az egyik legfontosabb szempont a versenyen, hogy a mezőnyön keresztül megnézzék, hol tartanak világszinten. Ugyanakkor bízik benne, hogy a csapatukat tekintve születnek majd szép eredmények is a kulináris olimpián.
Újabb versenyre készül
Kubinyi Dániel végül azt is elárulta portálunknak, hogy a nemzetközi versenyt követően sem fog tétlenkedni. Ugyanis idén is nevezett a Magyarország étele versenyrészeként megrendezett Szamos tányérdesszert megmérettetésre, ahol tavaly első helyen végzett a Pilvax elnevezésű desszertjével. A verseny döntőjét áprilisban rendezik meg.