Foglalkozás

2024.01.14. 08:44

Levéltári közreműködéssel kutathatják a múltat Vanyarcon az érdeklődők

Kutasd a múltad! címmel tartanak rendezvényt a településen január 20-án, február 3-án és 17-én – adta hírül a helyi művelődési ház és könyvtár Facebook oldalán.

Nagy Orsolya

Levéltári dokumentum. Jelentős részük digitálisan is hozzáférhető

Fotó: A kép illusztráció, Fotó: MW

Mint fogalmaztak, a Magyar Nemzeti Levéltár munkatársai klubfoglalkozásokon ismertetik az online levéltári kutatás lépéseit, eredeti források és másolatok segítségével mutatják be az írott források sokszínűségét. A levéltár szakmai tanácsadói szolgáltatói tevékenységgel is rendelkezésre állnak a foglalkozásokon résztvevők számára.

Hozzátették: a felkészítés fókuszában a családtörténet-kutatás és a helytörténeti kutatás, iskolatörténet, egyháztörténet, településtörténet, helyi gazdasági és társadalmi kutatások, nemzetiségkutatás lesz. A művelődési ház arra is kitért, hogy a három alkalomból álló foglalkozás-sorozat a felnőtt korosztályt szólítja majd meg. Mindhárom rendezvény 14 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában