Lelki kalendárium

2023.12.02. 19:58

Lelki kalendárium: Nógrádban is elkezdődik a szent várakozás időszaka

Az adventi naptár hagyománya egészen a tizenkilencedik századig nyúlik vissza, aminek köszönhetően minden ablak kinyitásával egyre közelebb jutunk a Megváltó születéséhez. Most azonban a lelkünket is megnyithassuk minden egyes napon, amelynek táplálékáról Veszelovszki Balázs szavai gondoskodnak egészen szentestéig.

Veszelovszki Balázs

Lelkünk táplálékáról Veszelovszki Balázs szavai gondoskodnak egészen szentestéig

Forrás: Archív fotó: Nool

A mostani hétvégén elkezdődik a szent várakozás időszaka, amikor is testünket-lelkünket felkészítjük karácsony ünnepére, a Megváltó születésére. Az adventi kegyelmi időszakban előre tekintünk karácsony felé. Mert mi tudjuk, hogy mit, kit várunk, és azzal is tisztában vagyunk, hogy várakozásunk nem reményteli, hiszen akire várunk, eljön.

Jézus születésének ünnepét, az Isten emberré válását várjuk hétről hétre, amikor előbb a hit, majd a remény, az öröm és a szeretet négy gyertyáját gyújtjuk meg várakozásunk jeleként. Hétről hétre nagyobb lesz a fény a sötétségben, ami a közelgő ünnepet mutatja majd. Add, Uram, hogy meggyúljon szívünkben az imádság által a hit fénye a mostani hétvégén, és legyen számunkra tőled jövő kegyelmi forrás ez az adventi időszak!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában