Jegyzet

2023.10.25. 09:15

David Beckham

Lukács Zsófia

Előrukkoltak egy Beckham-sorozattal, amit még annak is érdemes megnézni, aki nem focirajongó. A sorozat bemutatja, hogy valójában mennyire tépázta a média a focista életét, betekintést enged a házaspár mindennapjaiba, ezáltal a szurkolók, az újságírók elé is tükröt tart. 

Talán az ő személyét építették fel legtudatosabban a sportban. A szponzoroknak, rengeteg reklámnak meg volt a hátulütője is, hiszen sokakban váltott ki ellenszenvet. Egy olyan sztárt kreált magának a bulvármédia, akinek minden hajszála tökéletesen állt. Sokak szerint Beckham egy túlértékelt  játékos volt, de talán többen vannak azok, akik valóban nagy játékosnak tartják. Vajon tényleg egy futball-legenda, vagy egy kreált sztár? Ha engem kérdeznének, akkor az utóbbit mondanám, hiszen, ha valóban különleges tehetség volna, akkor nem lett volna szüksége ennyi reklámra. 

A sorozat arra is rámutat, hogy 1998 nyarán egy példátlan gyűlölethullám indult el, miután David Beckhamet piros lappal kiállították az Argentína elleni vb-meccsen, Anglia pedig kiesett. A brit bulvárlapok nyomán mindenki őt okolta a kiesésért. Beckham kiállítása nem volt jogos, Diego Simeone pedig ezt el is ismeri. Szerencsére nem csak a focista sajnáltatásáról szól a sorozat, kapunk azért a valóságból is egy szeletet, akadnak hibái is a tökéletes sztárpárnak. Sikerek, kudarcok, archív felvételek és olyan legendás alakok tűnnek fel, mint Sir Alex Ferguson, vagy az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour, de még a Real Madrid elnöke is. Más szemmel nézhetünk majd ezekután a futballikonra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában