Koncert

2023.08.30. 09:40

A Csalogató és a Misztrál is játszott még egyet a Gansel-udvarban

A Csalogató és a Misztrál együttes Játsszunk még egyet! című közös koncertje nyár végi hangulatot idézve várt mindenkit a Gansel udvar színpadán szerdán este.

Lukács Zsófia

A zenei program a Csalogató együttessel koncertjével indult, amely 2008-ban alakult a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola pedagógusaiból : Percze Katalin, Horváth Melinda, Kecskeméthy Lilla, Kiss Márta és Lelkó Ildikó. Eleinte ismert előadóktól énekeltek megzenésített verseket, ma már többnyire sajátjaikat játsszák a kicsik és nagyok örömére. A közönség soraiban a tanítványok is együtt énekelték a dalokat az együttessel. Az élőzenei hangzásban közreműködött Ember Péter trombitán.

A Csalógatót a Misztrál együttes követte a színpadon: Heigl László, Heinczinger Miklós, Pusztai Gábor, Tóbisz Tinelli Tamás és  Török Máté , akik fergeteges hangulatot teremtettek a Gansel udvarban.  A repertoárjukban magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepeltek. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is.

Az esemény fénypontja a Csalógató és a Misztrál közös zenélése volt, amelyet a közönség többször is visszatapssal díjazott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában