Pályaorientáció

2023.06.23. 08:54

Az egészségügyi szakmákkal is megismerkedhettek a táborozók Salgótarjánban

Az egészségügy területére, az ápolók munkájába, illetve a betegellátásba is betekintést nyerhettek a pályaorientációs táborban résztvevő diákok.

G. E.

Az egészségügy területére, az ápolók munkájába, illetve a betegellátásba is betekintést nyerhettek a táborozók

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Gy. P.

A Nógrád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara tíz éve szervez a nyári szünetben egyhetes pályaorientációs táborokat, ahol a felső tagozatos tanulók betekintést nyernek a különböző szakmákba. A napokban zajló programon 16 fiatal vesz részt a salgótarjáni és környékbeli iskolákból. A hét folyamán üzemekbe, intézményekbe és tanműhelyekbe is ellátogatnak. A szerdai nap az egészségügyi és szociális szakmák köré szerveződött. A Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézményében kezdődött a program, majd a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Skill-laborjában bővíthették ismereteiket a fiatalok, valamint az intézményről is hallhattak információkat. 

– Fontos, hogy minél fiatalabb korosztályok számára legyen elérhető a biztonságos kereteken belüli pozitív élményszerzés, amire az országos hálózatban kiépített Skill-laborok kiváló lehetőséget biztosítanak – hangsúlyozta  Szőllős-Banga Ildikó diplomás ápoló, instruktor. – A tapasztalat azt mutatja, hogy már az általános iskola harmadik-negyedik osztályba járó tanulói is igen fogékonyak és érzékenyek az egészségüggyel kapcsolatos szituációs feladatok végrehajtására. 

Dr. Kadlótné Klement Szilvia ápolási igazgató mutatta be a megyei kórház felépítését. Mint mondta: huszonegy osztályon hétszáz beteg elhelyezésére van lehetőség az intézményben. Az ismertetőben kiemelte: a közelmúltban átadott onkológiai központot, bemutatta az rendelőintézet épületét, valamit a gazdasági és a kiszolgáló tevékenységeket. A gyógytornászok munkájába Füleki Andrea diplomás gyógytornász engedett betekintést. A séta végén pedig az ápolási igazgató válaszolt a fiatalok kérdéseire.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában