Fejlesztés

2023.01.17. 17:21

Hatszázmillió forintból építik meg Nézsa új főzőkonyháját

Nézsán 600 millió forintot nyert az önkormányzat egy 500 fős főzőkonyha létesítésére, amelyet a műemlékvédelem alatt álló magtár épületében alakítanak majd ki. A munkálatok előreláthatólag idén megkezdődnek.

L. J.

Styevó Gábor, Nézsa polgármestere elmondta, hogy két útfelújításos pályázatuk lezárása folyamatban van. Tavaly pedig a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban sikerült elnyerniük közel 60 millió forintot óvodabővítésre, valamint közel 600 millió forintot az új 500 fős főzőkonyha létesítésére, amelyet a műemlékvédelem alatt álló magtár épületében alakítanak majd ki. A polgármester bízik benne, hogy mindkét nagyszabású beruházás munkálatai elindulhatnak idén, s várhatóan 2024-ben megvalósulhatnak. 

– Ezenkívül a TOP Pluszban nyertünk még 35,3 millió forintot, amelyből végre teljesen korszerűsíthetjük a nagyon rossz állapotban lévő Árpád utat. Ez valószínűleg tavasszal megvalósulhat – hangsúlyozta a polgármester. 

Hozzátette, hogy az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése idén kiemelt szerepet kap, így amennyiben lesz rá lehetőség, úgy ezekre pályázatokat nyújtanak majd be. Ezek közül az egyik legfontosabb a művelődési ház fűtéskorszerűsítése lenne. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában