Értéket adnak

2022.03.04. 20:05

Felvirágoztatják a salgótarjáni lakótelepet a Kertvárosért Egyesület tagjai

Programok sokaságát valósítja meg a salgótarjáni Kertvárosért Egyesület, amelynek célja, hogy rendezvényeivel hagyományt teremtsen a városban. Ezenkívül arra törekednek, hogy közvetlen lakókörnyezetük minél szebb, rendezettebb legyen.

Nagy Orsolya

Fotó: Hegedus Mark

Nagyot lendítettek a Kemerovó-lakótelep közösségi életén a helyi fiatalok. Barna Bence és Lehoczki Erik még 2018-ban határozták el, hogy valamit tenni kell a megyeszékhely ezen városrészéért, így létrehozták a Kertvárosért Egyesületet. A szervezet tíz tagja azon fáradozik a mindennapok során, hogy pezsgést vigyenek a lakótelepre, és ezáltal az ott élők életét is színesebbé tegyék. 

Szeretnénk minél több programmal kedveskedni a helyieknek, olyan kezdeményezéseket hozunk létre, amelyek aktív kikapcsolódást biztosítanak az itt élők számára. Az elmúlt években több rendezvényt is létrehoztunk már, ezek mindegyike sikeresnek és népszerűnek bizonyult – közölte Barna Bence. 

Hozzátette: a kemerovói szüreti mulatságra például évről évre egyre többen látogatnak el. Ez azért is örömteli fejlemény, mert eleve hagyományteremtő céllal hívták életre az összejövetelt néhány évvel ezelőtt. Ezen túlmenően a közelmúltban disznótoros ünnepséget is tartottak, amely szintén rengeteg érdeklődőt vonzott. 

A mikrofonnál Barna Bence, a rendezvény egyik ötletgazdája, mögötte Skuczi Nándor, Becsó Zsolt és Lehoczki Erik a megnyitónFotó: Hegedűs Márk

Fontos, hogy ezekkel az eseményekkel is valamilyen értéket adjunk az itt lakóknak. Sokáig ugyanis nem volt a lakótelepen olyan, az említettekhez hasonló esemény, amely ennyi embert megmozgatott volna. Úgy érezzük, hogy ezek a kezdeményezések egyébként hiánypótló jelleggel is bírnak – emelte ki Lehoczki Erik, aki azt is elárulta, hogy szintén egyre többen látogatnak el a strandfocira is, amelyet minden nyáron megrendeznek, így idén is várható ez a sportesemény. 

Mint mondta, a tapasztalat azt mutatja, hogy a helyiek szeretik ezeket a programokat, és nemcsak a Kemerovón, de a megyeszékhely más városrészeiből is érkeznek érdeklődők. 

Az egyesület tagjai arra törekednek, hogy az általuk szervezett eseményeken az idősek, a fiatalok és a gyermekek számára egyaránt örömet szerezzenek és szórakozást nyújtsanak. 

Az elmúlt két évben azonban a szervezet munkáját is megnehezítette a világjárvány, amelynek hatására az emberek sokkal inkább bezárkóztak otthonaikba, és programok rendezésére sem volt igazán lehetőség. Ugyanakkor most, hogy lecsengőben van a vírus, egyre többen szeretnének kimozdulni, és valamilyen rendezvényen kikapcsolódni. 

Bence és Erik a közeljövőben számos tervet szeretne megvalósítani. Így például céljuk, hogy minden pályázati lehetőséget megragadjanak, amelyek által további rendezvényeket, esetleg fejlesztéseket valósíthatnak meg a városnak ezen a részén. Emellett a lakóházak környezetét is szeretnék tovább szépíteni. Programok tekintetében pedig túllépnének a lakótelep határán, és városi rendezvényt szerveznének, hogy még több embert megmozgassanak. 

Azt is tervbe vették, hogy az egyik rossz állapotban lévő, erdő közeli nyársalót rendbe hozzák, és köré padokat, valamint asztalokat helyeznek majd el. Ezen túlmenően több pályázatot is szeretnének benyújtani ebben az évben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában