2021.09.20. 17:28
Régi családi recept alapján készíti a finomságokat a hollókői pék
Az egri Vöröss Tamás és családja az „Éljen és próbáljon szerencsét Hollókőn” pályázat útján kerültek a világörökség helyszínére mintegy nyolc évvel ezelőtt.
Vöröss Tamás és családja nyolc éve költözött a községbe
Forrás: NMH
Fotó: Sz. F.
Tulajdonképpen azóta működtetik feleségével és 17 éves fiával a Kalács Pékséget családi vállalkozásban. A családfő alapvetően vendéglátói végzettséggel rendelkezik, de mivel imádott sütni, így a pék szakmát is elsajátította. Egy önkormányzati bérleményben élnek az Ófaluban, ahol a pékség is működik. Ahogy mondta, nem bánta meg nyolc évvel ezelőtti döntését, az egész család jól érzi magát Hollókőn, a lakosság befogadta őket, és megszerették termékeiket.
Ami a pékséget illeti, bőven van megrendelésük, népszerűek a faluban. Ahogy azt Vöröss Tamás mondta, termékeiknek nincs különösebb titka, nem használnak adalékanyagokat, mindent a régi receptúra alapján készítenek el. Állandó vásárlóik közé tartozik a helyi szálloda, amelynek 14 féle pékterméket szállítanak.
Az önkormányzat étterme is itt szerzi be a pékárut. A helyi lakosság szintén szívesen vásárol a pékségben, még családi rendezvényekre is visznek tőlük finomságokat. A faluba érkező turisták jó része ugyancsak betér hozzájuk, sokan kíváncsiak magára a pékségre, az épületre, s ők szívesen adnak felvilágosítást minden érdeklődőnek.