fejlődés

2021.08.30. 08:33

Zöldterületekkel gazdagodik Varsány

Kanyó Judit 2010-től a község polgármestere. Mindig az volt a célja, hogy tiszta, rendezett, parkosított legyen a falu. A községbe érkezők végig a falu központjába vezető úton láthatják a villanyoszlopokon elhelyezett virágokat, a színes növényekkel díszített parkokat.

Sz. F.

Minden intézmény környéke parkosított és szépen gondozott a településen

Forrás: NMH

Fotó: Szenográdi Ferenc

– Mindig is azon voltam, hogy szép és rendezett legyen a településünk. Minden intézményünk környéke parkosított és gondozott. Mindezt a közfoglalkoztatási program keretében tudjuk megvalósítani, de saját erővel is fedezzük a költségeket. A pénzforrás, amit a pályázaton megkapunk, nem elég ahhoz, hogy maradéktalanul megvalósítsuk a terveinket, saját forrásból is hozzá kell tenni. Minden évben újabb és újabb zöldterülettel, kis parkkal gazdagodik a falunk. Több ezer évelő és egynyári növényt ültettünk ki – mondta a polgármester.

Minden intézmény környéke parkosított és szépen gondozott a településen
Fotó: Szenográdi Ferenc / NMH

Annak idején, amikor a község központjában elkezdték a park építését, voltak, akik szkeptikusan fogadták a munkálatokat. Az idő azonban a faluvezetőt igazolta, a parkokhoz nem nyúlt senki, hiszen a szép környezet neveli az embereket. A kezdeményezés a település lakosságára is jó hatással volt, egyre többen virágosították a házuk előtti kis területet. Ma már jogosan nevezhetjük Varsányt a virágok településének.

Az önkormányzat minden évben benevez a Virágos Magyarországért Programba. Már idén is túl vannak a zsűrizésen. Eddig mindig kaptak valamilyen díjat, kezdve a belügyminisztérium elismerésétől a különböző kitüntetésekig. Ahogy a polgármester mondta, ezek az elismerések tovább motiválják őket, hogy folyamatosan fejlesszék, szépítsék a községüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában