ötletes

2020.03.21. 11:14

Könyvek könnyítik a várakozást a diósjenői buszmegállókban

A napokban Diósjenő önkormányzata közösségfejlesztés céljából könyveket és folyóiratokat helyezett el a helyi buszmegállókban.

Lászlók Judit

Akinek megtetszik valamelyik kötet, az magával is viheti, s miután elolvasta, visszahozza

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

– A buszállomásokat egy kivételével tavaly ősszel adták át, azonban még hiányoztak a létesítmények oldalfaláról az ablaküvegek, a hirdetőtáblák és a szemeteskukák. Amelyeket a napokban pótoltunk – mondta Glöckl Ferenc, alpolgármester, majd így folytatta: – Az alkalmat megragadva valóra váltottuk Székely József Ede polgármester úr közösségépítő ötletét is. Ennek értelmében az elkészült buszmegállókban könyvszekrényeket és hírlaptartókat helyeztünk el. A helyi lakosok segítségével pedig megtöltöttük a könyvespolcokat Shakespeare, Daniel Steel, Fekete István, P. G. Woodehouse, Leslie L. Lawrence, Vörösmarty Mihály és Rejtő Jenő könyveivel. A két hírlaptartó egyikébe folyóiratok kerültek, míg a másikba beletettük a saját kiadványunkat, a Jenői Naplót.

Akinek megtetszik valamelyik kötet, az magával is viheti, s miután elolvasta, visszahozza
Fotó: Torjay Attila / NMH

Így a kihelyezett könyvek csak arra várnak, hogy az utasok levegyék a polcokról és olvasgassák őket. Természetesen, ha valaki szeretné, akkor akár az útra is magával viheti ezeket a műveket. Ha pedig az illető elolvasta a könyvet, akkor nincs más dolga, mint visszavinni a buszmegállóba.

– A projekt még nem teljes, hiszen a negyedik buszmegállót csak a hamarosan induló főútfelújítás után helyezzük ki, de a többihez hasonlóan ez is felszereljük majd könyvszekrényekkel – mondta az alpolgármester.

Az önkormányzat egyébként továbbra is fogad könyvadományokat, amellyel még sokszínűbbé tehetik a projektet. A falugondnok pedig majd gondoskodik arról, hogy a polcok sose legyenek üresek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában