káprázatos

2019.09.09. 13:50

Csodaszép fény- és vízsugár ívelt át az Ipoly felett

Kilencedszer tartotta meg a Nemzetközi Tűzoltó Hidak című rendezvényt a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség és a Nagykürtösi Járási Tűzoltó Szövetség az Ipoly partján. Cél a folyamatos együttműködés a Magyarország és Szlovákia önkéntes, illetve hivatásos tűzoltói között, hiszen bármilyen katasztrófa esetén szükség lehet egymás segítségére. Emellett hősies magatartásukért önkéntes tűzoltókat is kitüntettek.

Lászlók Judit

Tűzoltónap - Balassagyarmat

Forrás: NMH

Fotó: T.A.

Az eseményen elismeréseket is átadtak. Kitüntettek két önkéntes tűzoltót, Oman Alexandrát és Varga Balázst – mondta el portálunknak Szikora Viktória, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Fotó: T.A. / NMH

– A két érsekvadkerti önkéntes augusztus 31-én Patakon, egy Petőfi utcai családi házban keletkezett tűzből egy égő heverőt és két propán-bután gázpalackot távolított el, még a balassagyarmati és a rétsági hivatásos tűzoltók helyszínre érkezése előtt. Ezzel hősies helytállásról tettek tanúbizonyságot, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerésben részesítette őket.

– A június 27-én Szabolcs Szatmár-Bereg megyében bekövetkezett viharkárok felszámolásában nyújtott kiemelkedő tevékenységért a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség elismeréseket adott át – mondta el portálunknak Renner Péter, a Nógrád Megyei Tűzoltó szövetség titkára.

– Ilyenben részesült az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, a Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Határ menti Együttműködés a Lakossággal a Polgárokért Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület, valamint a Csővári Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Tűzoltóversenyt is rendeztek a hagyománynak megfelelően, amelyen a szlovákiai csapatok szerepeltek jobban
Fotó: NMh

Az eseményen részt vett Balla Mihály, országgyűlési képviselő, Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere, Csoór József, a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke, valamint Juhász László, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője.

A megnyitó után következett a hagyományos felvonulás: a tűzoltók és járműveik a szlovák oldalon gyülekezek, majd átsétáltak a hídon Magyarországra. Az eseményt végül az Ipoly felett megvilágított vízfüggönnyel zárták.

Ipoly Kupa: versengtek a tűzoltók

Megrendezték az Ipoly Kupa 9. Nemzetközi Tűzoltóversenyét is, amelyen a felnőttek vehettek részt. Összesen tíz magyar és szlovák csapat jelentkezett, amelyek egyenként öt-öt tagból álltak. Fő feladatuk a tűzcsapszerelés volt. Az Ipoly Kupát végül Ipolyharaszti nyerte, a második helyen Ragyolc, a harmadikon pedig Csalár végzett. A nógrádi önkéntes csapatok közül Szécsényfelfalu a hetedik, Salgótarján a nyolcadik lett. Renner Péter, a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség titkára elmondta, hogy jövőre jubilálnak, amelynek alkalmából egy ennél is nagyobb rendezvénnyel készülnek.

A rendezvényen a bográcsgulyásfőző verseny mellett ifjúsági tűzoltóversenyt is rendeztek, amelyen a gyermekek ügyességi feladatokkal bizonyíthatták rátermettségüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában