Szabályszegés

3 órája

Új szabályok: brutális büntetést kapott a nógrádi gyorshajtó

A nógrádi egyenruhások október 13-án, vasárnap Bátonyterenye belterületén mértek be egy szabályszegőt, aki gépkocsijával a megengedett sebesség több mint duplájával hajtott.

Nool.hu

– Egy tengerentúli repülőjegy árával felérő büntetésre számíthat az a járművezető, akit a sebességet ellenőrző egyenruhások Bátonyterenyén kaptak lencsevégre. A sofőr – a mérőműszer fényképfelvételének tanúsága szerint – lakott területen a megengedett 50 kilométer per óra helyett 106 kilométer per órás sebességgel haladt, a szabályszegésért a hatályos jogszabályok alapján 210 ezer forint pénzbüntetésre és 6 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat – tájékoztatta portálunkat Verebélyiné Illés Beáta, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense.

Lakott területen a megengedett 50 kilométer per óra helyett 106 kilométer per órás sebességgel haladt a szabályszegő sofőr
Lakott területen a megengedett 50 kilométer per óra helyett 106 kilométer per órás sebességgel haladt a szabályszegő sofőr
Forrás: Police.hu

Hozzátette: a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság folyamatos ellenőrzéseket tart szűkebb hazánk egész területén. A megengedett sebesség túllépésével nemcsak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyeztetjük!

– Kérjük, hogy mindig tartsák be az adott útszakaszon érvényes közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat! – hangsúlyozta Verebélyiné Illés Beáta.

Sokkal drágább a gyorshajtás

Mint arról korábban már beszámoltunk: augusztustól még többe kerül, ha valaki szabálytalankodik: a gyorshajtás, az ittas vezetés és a lejárt műszaki is sokat drágul, ha elkapják a sofőrt. Részletek és büntetési összegek itt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában