Embert akart ölni, lakat alá került a kelet-nógrádi férfi

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványának megfelelően a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy 33 éves kelet-nógrádi kistelepülésen élő férfi letartóztatását, aki meg akarta ölni élettársát.

A nyomozás eddigi adatai szerint az élettársak rendszeresen veszekedtek, és a férfi már korábban is bántalmazta a nőt, ami miatt jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Szeptember 30-án a férfi ittas és bódult állapotban érkezett haza, azonnal belekötött a nőbe, kijelentette, hogy megöli, majd a fejét a ház egyik ablakába verte, amitől az üveg is kitört. Ezt követően széttörte az áldozat telefonját és elhagyta a házat. Kis idő múltán visszament, a konyhaszekrényből magához vett egy 21 centi pengehosszúságú konyhakést, mellyel a sértett felé indult, miközben azt mondta: „most meghalsz!”

A szomszédok mentették még a gyilkossági kísérlet áldozatát

A nő ekkor az ágyon ült és sikoltozni kezdett, de nem tudott már elmenekülni, a férfi a késsel a sértett nyaka irányába sújtott, azonban a nő elkapta a fejét, így az arcát érte a kés hegye, amely felületi vágott sérülést okozott az arcán. A gyilkossági kísérletnek a szomszédok vetettek végett, akik hallván a nő sikoltozását a segítségére siettek, és az elkövetőt lefegyverezték.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette és emberölés bűntett kísérletével gyanúsította meg. Az ügyészség arra tekintettel indítványozta a férfi letartóztatását, hogy a várható büntetés súlyosságára figyelemmel a szökésétől, vagy elrejtőzésétől tartani lehet, illetve megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a tanúkat befolyásolná, valamint a nő sérelmére elkövetett emberölés kísérleti cselekményt véghezvinné vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását. A férfi a végzést tudomásul vette, de az ülésen a védője nem volt jelent, így a végzés nem végleges.

Az ügyészség a kapcsolati erőszak témájában készített kisfilmje itt érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában