Nool.hu podcast

21 órája

Életet mentettek a nógrádi rendőrök, de a tűzoltók sem unatkoztak (podcast)

Mozgalmas napokat tudhatnak maguk mögött a nógrádi egyenruhások. Számos alkalommal kellett vonulniuk a rendőröknek, illetve a tűzoltóknak is, s nem egy esetben életet mentett a tettrekészségük és a gyorsaságuk. Az esetek részleteiről podcastadásunkban beszélgettünk a rendőrség és a katasztrófavédelem szóvivőivel.

Sipos Nina Vivien

Mint arról korábban beszámoltunk: életet mentettek a múlt hét folyamán a nógrádi rendőrök Balassagyarmaton, illetve Salgótarjánban is. Az ügy részleteiről most podcastadásunkban Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitány sajtóreferense beszélt. Emellett kitért arra a betöréses esetre is, amely Nagyorosziban történt a napokban. Elmondása alapján a Rétsági Rendőrkapitány Bűnügyi Osztálya lopás bűncselekmény elkövetése miatt folytat eljárást ismeretlen személlyel szemben, akiről kamerafelvétel is készült. A rendőrség várja azok jelentkezését, akik a tettessel kapcsolatban érdemi információval rendelkeznek.

Életet mentettek a nógrádi rendőrök, de a lánlovagoknak is bőven akadt dolguk
Életet mentettek a nógrádi rendőrök, de a lánglovagoknak is bőven akadt dolguk
Forrás: Illusztrációs fotó: MW

Beszélgetésünk során kiemelte, hogy szeptember 16. és 22. között szervezi meg a Biztonság Hete balesetmegelőzési rendezvénysorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége, amelyhez a nógrádi rendőrség is csatlakozott. A programsorozat kapcsán közös akciókkal hívják fel a gyermekek figyelmét a biztonságra, a balesetmegelőzés lehetőségére és fontosságára. Mindennek keretében „ROADPOL Seatbelt” európai szintű ellenőrzést fognak tartani a vármegye több pontján is, ahol elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik.

Életet ment a szén-monoxid-érzékelő

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta, hogy az előző héten több mint hatvan lakossági bejelentés és riasztás érkezett a tűzoltóság műveletirányító központjába. Szűkebb hazánk lánglovagjai számos közúti balesetnél, tűzesetnél és műszaki mentésnél avatkoztak be, nem egyszer emberéleteket mentve tettrekészségük és gyorsaságuk révén.

Adásunkban elmondta, hogy a napokban két különböző esetben is bejelzett a szén-monoxid-érzékelő Nógrád vármegyében. Az esetekkel kapcsolatban a szóvivő hangsúlyozta, hogy a készülék beszerzése által megelőzhetjük azt, hogy baleset vagy tragédia történjen, ugyanis a szén-monoxid egy színtelen, szagtalan, mérgező gáz. Alacsonyabb koncentrációban belélegezve kezdetben fejfájást, hányingert, izomgyengeséget okoz, súlyosabb esetben és magasabb koncentrációban azonban már eszméletvesztéshez és halálhoz vezet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában