Bűncselekmény

2024.09.26. 12:05

Drogdílert fogtak a salgótarjáni nyomozók

A salgótarjáni rendőrök elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt időszakban közel száz alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot a vevőinek.

Nagy Orsolya

Mint arról Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt: egy 30 éves drogdílert fogtak el a napokban a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói, akit azzal gyanúsítottak, hogy lakhelyéhez közel rendszeresen árusít „füst” nevű, új pszichoaktív anyagot.

A salgótarjáni rendőrök elfogták a 30 éves drogdílert
A salgótarjáni rendőrök elfogták a 30 éves drogdílert
Forrás: Police.hu

– A vásárlók házhoz mentek a drogért. Előfordult, hogy a díler az anyagot 20 ezer forintos áron adta vásárlóinak, 20 esetben pedig arra is volt példa, hogy ugyanezt a szert 5 ezer forintért, majd még olcsóbban, 3 ezerért kínálta. Egy vársárlónak közel 50 alkalommal adott el ilyen szert. A díler által értékesített anyagról a büntetőeljárás során az igazságügyi toxikológus- és az igazságügyi vegyész szakértők a szakvéleményeikben kimondták, hogy az N-etil-norpentedront tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül – közölte Tamás-Kovács Andrea.

Több bűncselekmény is van a drogdíler rovásán

A sajtóreferens kiemelte továbbá: a férfival szemben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt is nyomoztak már a rendőrök. Az elmúlt időszakban ugyanis több társával karöltve, egy salgótarjáni telephelyű gyár épületéből és raktárából számos alkalommal lopott el összesen 5 ezer kilogramm feletti réztekercset, több mint 12 millió forint értékben. Ezt követően társaival visszament a gyárhoz, és annak a hátsó részén lévő kerítést kivágta, majd onnan újabb, másfél millió forint értékű rézkábeldobot loptak el. A férfi és társai bűnlajstroma itt még nem ért véget. Egy másik, szintén salgótarjáni telephelyről 60 darab, 6 méteres merevítő vasat vágtak le és vittek el. A lopással ez utóbbi esetben 150 ezer forintos kárt okoztak.

Tamás-Kovács Andrea arra is kitért, hogy a nyomozók elfogták, illetve előállították a 30 éves férfit, és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, valamint jelentős értékre elkövetett lopás miatt hallgatták ki. A salgótarjáni lakost őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A nyomozók az elkövetők lakóhelyén a lopásból származó értékek egy részét megtalálták és le is foglalták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában