Vádemelés

2024.08.07. 10:22

Kábítószer: többfélét is lefoglaltak az izraeli fesztiválozótól

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves izraeli állampolgárral szemben, aki ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás miatt folyt eljárás.

A vádirat szerint a férfi 2023 augusztusában részt vett egy Nógrád vármegyében megrendezett zenei fesztiválon, melyen rendőri intézkedés alá vonták – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Kábítószer: többfélét is lefoglaltak az izraeli fesztiválozótól
Kábítószereket találtak az izraeli fesztiválozónál a rendőrök
Fotó: Police.hu

Hozzáteszik: a nyomozó hatóság képviselői összesen 20,6 gramm különböző fajtájú, a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint kábítószernek minősülő anyagot foglaltak le a vádlottól, így többek között ketamint, kannabiszt, LSD-t, MDMA-t és kokaint is, amelyekből az elkövető fogyasztott is. A járási ügyészség fenti cselekményére figyelemmel vádat emelt a férfi ellen, melyben végrehajtandó szabadságvesztést és Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott vele szemben.

Kábítószer miatt két évet kaphat, a bűnügyi költség 2,7 millió forint

Amennyiben a bíróság előkészítő ülésén a váddal egyezően beismeri a bűnösségét, úgy 2 év börtönbüntetés és 4 év kiutasítás a mértékes indítvány. Bűnössége megállapítása esetén meg kell fizetnie az eljárás során keletkezett 2.700.000 forint bűnügyi költséget is. A Pásztói Járásbíróság döntését a vádlott bűnügyi felügyeletben várja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában