Bűncselekmény

2024.07.04. 14:20

Semmi nem volt szent a kállói tolvajnak

Számos lopás írható annak a 21 éves férfinak a számlájára, akit a pásztói rendőrök a napokban őrizetbe vettek.

Nagy Orsolya

Mint arról Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt, a gyanú szerint a fiatalember még idén márciusban a falu külterületén parkoló erdészeti munkagép vezetőfülkéjét feltörte, majd abból különféle műszaki eszközöket vett magához. A tárgyakon kívül a jármű üzemanyagát is megcsapolta, a gázolajból ugyanis mintegy 150 litert tűnt el.

tolvaj Kállón
Baboss Buda polgármester osztott meg fotókat arról a közelmúltban, hogy a tolvaj megrongálta a parókiát is
Forrás: Facebook/Kállói Hírmondó

Szarkaként járta a települést a kállói tolvaj

– A lopássorozatot később tovább folytatta. A településen egy ház kapuján mászott át, és a lakóház tornácáról három vesszőkosarat vitt el. Áprilisban egy felújítás alatt álló kállói ház tetején kiütött a helyéről több, 3 méteres fa tartóoszlopot, majd ellopta azokat. Ezt követően május elején egy házról ereszcsatornát, míg nem sokkal később egy másik családi ház udvaráról egy hintaágyat vitt el – közölte Tamás-Kovács Andrea. 
Hozzátette: a fiatal szintén májusban, felfeszegette a plébánia tetőszerkezetén lévő horganyzott bádoglemezeket, majd pár órával később visszatért, és a 9 négyzetméternyi bádoglemezt magával vitte. Az elkövető június végén a plébánia melletti templom ablakpárkányáról és három támfal tetejéről bádoglemezt, valamint az épületről 2 méternyi ereszcsatornát zsákmányolt. Az elkövető a lopással és a rongálással több százezer forint kárt okozott a sértetteknek.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a férfi július elején a kállói parókia bejárati ajtaja felett lévő tetőszerkezetről elvitte a tetőcserepeket, valamint a cserép alatti lemezfödémet is. A rendőrök a helyi lakost a napokban elfogták, lopás miatt kihallgatták, őrizetbe vették, majd indítványozták letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában