Nool.hu podcast

2024.06.26. 19:10

Balesetnél, tűzesetnél intézkedtek, de állatot is mentettek a nógrádi tűzoltók (podcast)

Bőven akadt teendőjük szűkebb hazánk tűzoltói az elmúlt napokban .Csaknem ötvenszer vonultak különféle káresetekhez, balesetnél, tűzesetnél is intézkedtek.

Nagy Orsolya

Kapás Mártonnal beszélgettünk az elmúlt időszak eseményeiről

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Negyvenhét lakossági bejelentés érkezett az elmúlt napokban a katasztrófavédelem műveletiránytó ügyeletére – tudtuk meg Kapás Mártontól, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. Mint fogalmazott, több közúti balesetnél is intézkedtek a tűzoltók, de egyéb műszaki mentések miatt is vonulniuk kellett. Így például lehasadt faág, vízzel telítődött kazánház adott munkát a tűzoltóknak, de dámszarvasbikát is mentettek.

A szóvivő arra is kitért, hogy hat tűzesetnél kellett intézkedni a lánglovagoknak, amelyek során volt, hogy bozótos és száraz fű égett, de felhalmozott hulladék és egy személyautó is lángra kapott.

Kapás Márton ezen túlmenően felhívta a figyelmet, hogy a nyári időszakban sokan bográcsoznak és grilleznek a szabadban, amely veszélyeket is jelenthet, így érdemes oda figyelni a baj megelőzése érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában