Büntetés

2024.05.10. 12:40

Szabálytalanul kanyarodott a sofőr, megbüntették a nógrádi rendőrök

Szabálytalan autóst ellenőriztek a napokban szűkebb hazánk rendőrei, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszűrjék a szabályszegőket.

Nagy Orsolya

Az autós rosszkor volt rossz helyen

Forrás: NVRFK

Mint arról a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság beszámolt: a napokban Salgótarján belvárosában egy olyan autóst ellenőriztek az egyenruhások, aki a kanyarodósávot szándékosan szabálytalanul vette igénybe azzal a céllal, hogy az egyenesen továbbhaladó forgalmi sávba átsorolva előrébb jusson. Ezért a manőverért a járművezetőnek összesen 13 ezer forint pénzbírságot és kettő közúti közlekedési előéleti pontot szabtak ki az egyenruhások.

A rendőrök kiemelték: a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya és a rendőrkapitányságok munkatársai minden megtesznek annak érdekében, hogy szűkebb hazánk útjain a szabályszegő járművezetőket kiszűrjék a forgalomból. Teszik mindezt nem csak azért, hogy a balesetek száma csökkenjen, hanem azért is, hogy a jogkövető, a közlekedési szabályokat betartó gyalogosok és járművezetők biztonságban érezhessék magukat.

Hozzátették: a rendőrök a közlekedési ellenőrzések során azonnal és határozottan fellépnek minden olyan jogsértést elkövető autóssal szemben, akinek a forgalomban tanúsított magatartása veszélyezteti, vagy akadályozza a haladásban a jóérzésű, szabálykövető járművezetőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában