Nool.hu podcast

2024.05.08. 06:55

Kékfény: az elmúlt napokban sem unatkoztak a nógrádi rendőrök és a tűzoltók (podcast)

Az előző hét folyamán is bőven akadt dolguk szűkebb hazánk tűzoltóinak és rendfenntartóinak.

Sipos Nina Vivien

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense podcast adásunkban beszámolt arról, hogy több bűncselekmény is munkát adott a nógrádi rendfenntartóknak az elmúlt héten. Több bűnözőt is sikeresen elfogtak és kihallgattak Nógrádban, majd kezdeményezték a letartóztatásukat.

Kiemelte: a rendőrség nagy hangsúlyt fektet a közlekedési balesetek megelőzésére, továbbá az ittas járművezetők közúti forgalomból való kiszűrésére egyaránt. Mint mondta: a hétvégén is folyamatosak voltak ezzel kapcsolatban az ellenőrzések. Az elmúlt három napon öt esetben intézkedtek olyan járművezetővel szemben, aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

Mindemellett idén is megrendezik a Közlekedik a család elnevezésű országos vetélkedő területi döntőjét, amely ezúttal május 25-én, szombaton lesz a salgótarjáni Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Gyurtyánosban található telephelyén. A versenyre várják az előzetes regisztrációt a kozlekedikacsalad.hu oldalon, valamint további információkat is lehet találni a honlapon.

Szent Flórián-napi ünnepséget szerveznek

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy összesen 36 bejelentés érkezett az elmúlt hét során a Nógrád vármegyei tűzoltók ügyeletére. A lánglovagoknak 10 tűzeset és 12 műszaki mentés során kellet beavatkozniuk.

Május 4-én Szent Flórián, vagyis a tűzoltók védőszentjének napját ünnepelték országszerte, ennek alkalmából pedig május 3-án állománygyűlést tartott Salgótarjánban a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, illetve többek között az Év tűzoltója elismeréseket is átadták.

Seres Tibor tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató a 2023. év balassagyarmati tűzoltó díjat Sinkó Tamás tűzoltó őrmesternek, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának adományozta. A 2023. év salgótarjáni tűzoltó elismerést pedig Ondrék Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője vehette át.

Mint arról korábban már beszámoltunk: idén is megrendezik a Szent Flórián-napi ünnepséget és az azt követő önkéntes, illetve létesítményi tűzoltóversenyt is. A rendezvényről podcast adásunkban Kapás Márton részletesen beszámolt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában