Időjárás

2024.05.07. 07:56

Nincs jó hírünk mára, sárgába borult az egész ország

Mára 180 fokos fordulatot vesz az időjárás, sok jóra nem számíthatunk. Heves zivatarok, villámlás, jégeső a mai prognózis.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, így napközben erősen felhős, sőt akár borult időszakokra is számítani kell. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. 20-23 fok körül alakul a hőmérséklet. A várható zivatarok miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt 
Forrás: MET

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Szerdán is erősen felhős időre számíthatunk, többfelé esővel, záporral. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeletire forduló szél többfelé lesz élénk. 16-21 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!