Időjárás

2024.05.17. 07:49

Jégeső és felhőszakadás: a fél egész országra figyelmeztetést adtak ki, Nógrád sem kivétel

Jön a vihar, a zivatarok környezetében intenzív csapadékhullás viharos (60-75 km/h) széllökés előfordulhat, illetve néhol apróbb szemű jég sem kizárt.

Nool.hu

Képünk illusztráció!

Forrás: Pixabay

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a reggelig tartó záporok, zivatarok után átmenetileg többórás napsütés várható, majd az egyre magasabbra törő gomolyokból ismét többfelé alakulhat ki csapadék, akár felhőszakadás, jégeső. A délkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22-23 fok körül alakul a hőmérséklet.

Jégeső Nógrádban
Jégeső és zivatarok miatt Az ország középső részén citromsárga figyelmeztetés van érvényben
Forrás: met.hu

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

Szombaton a reggeli párásság után sok napsütésre számíthatunk, már csak északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. 21 és 26 fok közé melegszik a levegő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!