Gyártás

2 órája

Mahle: nemzetközi vállalkozás bővíti balassagyarmati gyártelepét

Az e-kompresszorokat gyártó nemzetközi vállalat Szügyi úti gyáregysége bővül. Balassagyarmatra költözteti jelenleg Szlovéniában működő gyártósorát is a Mahle – közölte Csach Gábor, a város polgármestere.

Lukács Zsófia

A balassagyarmati Mahle az autóipar vezető nemzetközi fejlesztési partnerévé és rendszerszállítójává vált az évtizedek során. A gyár zöldmezős beruházásként, 1999 júniusában azzal a céllal alakult meg, hogy klímakompresszorokat gyártson Európa meghatározó autógyárainak.

Mahle: bővíti gyártelepét
A Mahle madártávlatból. A cég Balassagyarmatra telepíti szlovéniai gyártósorát is
Fotó: Facebook / Csach Gábor

A 14 ezer négyzetméteres üzem 2015-ben került a Mahle tulajdonába és azóta Mahle Compressors Hungary Kft. néven folytatja munkáját. 2018 őszén újabb 2000 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült, ahol hybrid és elektromos járművek klímarendszeréhez szükséges E-kompresszorok gyártását kezdték meg. Csach Gábor polgármester arról számolt be minap, hogy a Mahle balassagyarmati gyáregysége újabb gépsorokkal bővül.

A Mahle kompresszorokat gyárt

– Számos a cégcsoporton belüli döntés okán a vezetőség megerősíti a balassagyarmati gyár elektromos gépjármű légkondicionálókhoz készülő e-kompresszorok gyártósorát és jövő év végéig Balassagyarmatra költözteti a jelenleg Szlovéniában működő gyártósorát – közölte a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!