Újdonság

2 órája

iPhone 16: már hazánkban is megvásárolható az új csúcsmobil

Hónapokig tartó izgalom és találgatások után a vásárlók végre kézbe vehetik az Apple legfrissebb készülékeit. A várva várt iPhone 16 termékcsalád szeptember 20-án, pénteken hivatalosan is megérkezett a boltok polcaira.

Lukács Zsófia

Mint arról korábban már beszámoltunk: Nógrádban is nagy az érdeklődés az Apple szeptember 9-én bemutatott legújabb csúcskészüléke, az iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro és 16 Pro Max telefonjai iránt. Az iSTYLE tájékoztatása szerint a várva várt iPhone 16 termékcsalád szeptember 20-án hivatalosan is megérkezett a boltokba. A legújabb iPhone 16 széria telefonjai mellett az Apple ezen a napon dobta piacra az Apple Watch Series 10 óráját, valamint az AirPods 4 fülhallgatók két új verzióját is. Az okostelefon-technológia élvonalába tartozó újgenerációs termékek tegnaptól megvásárolhatók az iSTYLE hazai Apple Premium viszonteladói hálózatában – derült ki az iSTYLE közleményéből.

A várva várt iPhone 16 termékcsalád pénteken hivatalosan is megérkezett a boltok polcaira
A várva várt iPhone 16 termékcsalád pénteken hivatalosan is megérkezett a boltok polcaira
Forrás: iSTYLE sajtóközlemény

Az információ-technológiai óriás immár hagyományosnak mondható őszi nagy bemutatóján debütáló új iPhone 16 termékcsalád az Apple ikonikus, letisztult dizájnját és felhasználóbarát kezelőfelületét új innovatív funkciókkal ötvözi, amelyek jelentős ugrást jelentenek az okostelefonok világában.

Az iSTYLE az új iPhone 16 tulajdonságait is ismertette

Az Apple idén is 4 új telefonnal bővíti az iPhone termékcsaládot, továbbá érkezik a Apple Watch Series 10 óra és az AirPods 4 fülhallgatók két új modellje is.

Az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus nem csak megjelenésében, hanem tudásában is rengeteget fejlődött. A kijelzőt új Ceramic Shield burkolat védi, ami 50 százalékkal erősebb, mint a korábbiak. A hátlapon elhelyezkedő kamerák egymás alá kerültek, a telefon megkapta az iPhone 15 Pro készülékekben megismert akciógombot, a keret jobb oldalán pedig megjelent a dedikált Camera Control gomb, amelyekhez rengeteg hasznos funkció tartozik. Az új készülékek az A18 rendszerchippel gyorsabbak lettek, és akár 22, a Plus modellek pedig 27 órányi folyamatos videólejátszást is bírnak egyetlen töltéssel.

Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max formavilága nem változott, azonban a szegélyek vékonyabbak, így a kijelző mindkét modellen nagyobb lett. Az Apple A18 Pro Chip a hatmagos grafikus processzora 20 százalékkal gyorsabb, ennek köszönhetően a Pro készülékek nem csak az Apple legjobb fotós és videós eszközei, hanem egyben a legerősebb és a legjobb üzemidővel rendelkezők is. A kamerarendszer minden tagja komolyabb frissítést kapott, az ultraszéles kamera felbontása 48 megapixelre nőtt, van autofókusz, a teleobjektív pedig ötszörös optikai nagyítást teszt lehetővé. A Pro készülékekkel térbeli hangot is fel lehet venni, az Audio Mix funkcióval pedig utólag is variálhatók a hangok.

Az órák is megújultak

Az Apple Watch Series 10 a legnagyobb kijelzős, mégis a legvékonyabb Apple Watch modell. Az OLED képernyő a legfényesebb, amely ha kell, akár másodpercenként frissít. Az új hátlapnak köszönhetően az óratest könnyebb és gyorsabban feltölthető, emellett a modell képes felismerni az alvás közben jelentkező légzési nehézséget, az alvási apnoét és felhívja a figyelmet az esetleges egészségügyi veszélyekre. Az órán felvett hívásaink tisztábban szólnak, és bennünket is jobban értenek az új háttérzajt eltávolító algoritmusnak köszönhetően.

A fülhallgató is jobb hangzást biztosít

Az Apple AirPods 4 fülhallgatók jobban illeszkednek a fülbe, továbbá USB-C töltést és még jobb hangzást kaptak. Az AirPods 4 aktív zajkioltással is kapható, ami újdonság az Apple nyitott típusú fülhallgatójánál. Ez a változat képes adaptívan alkalmazkodni a környezeti hangokhoz. Ennél a modellnél a tok is komolyabb frissítést kapott, amelynek hangszórói keresés esetén megszólaltathatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!