Telefon

2024.07.30. 15:23

iPhone 16: ekkor érkezhet a boltokba az új Apple-csúcsmobil

Az Apple rajongói izgatottan várják, hogy megtudják, mikor kerülhet a boltok polcaira az iPhone 16. Nógrádban is nagy az érdeklődés az újdonság iránt, ezért utánajártunk, hogy mikor érkezhetnek meg az üzletekbe az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max készülékek, illetve milyen újításokra számíthatunk azok kapcsán.

Lukács Zsófia

Bár az Apple hagyományosan nem ad ki részletes információkat a megjelenési dátumokról és a telefonról jóval a hivatalos bejelentés előtt, azonban néhány iparági elemző és forrás már most találgatásokba bocsátkozik az iPhone 16 termékcsalád, így a 16 Pro és a 16 Pro Max kapcsán.

iPhone 16, Apple, telefon, készülék
Megőrülnek az Apple-fanok: rengeteg a találgatás, de közeleg az iPhone 16 bemutatója. Képünk illusztráció.
Forrás: Shutterstock

Mit tud az iPhone 16?

Mint arról korábban beszámoltunk: a Ross Young és más elemzők szerint izgalmas újdonságokra számíthatnak a márka rajongói. Nagyobb képernyőkről, magasabb akkumulátor-élettartam és gyorsabb töltésről, kameragombról és az Apple Intelligence mesterséges intelligencia funkciókról, valamint kamera frissítésekről is szóltak a találgatások.

Pincze Gábor, az egyik nagy nemzetközi távközlési szolgáltató balassagyarmati üzletének vezetője portálunknak elmondta: nincsenek hivatalos adatok az iPhone 16-ba épített újításokról, de többször előfordult már, hogy a találgatások után olyan nagy meglepetésekkel állt elő a bemutatón az Apple, amire senki sem számított.

Mikor jön ki az iPhone 16?

– Szeptemberhez közeledve egyre többen érdeklődnek az üzletben is az új készülék rendelésről. Az Apple az elmúlt évek során következetesen szeptemberben mutatta be az iPhone új modelljeit. Az iPhone 15-ös sorozat például 2023 szeptemberében debütált, és ezt a trendet várhatóan az iPhone 16 esetében is követik – mondta el érdeklődésünkre Pincze Gábor.

A szakértő úgy véli: ha az Apple az eddigi gyakorlatát követi, az iPhone 16 előzetes rendelései valószínűleg a bemutató eseményt követő néhány napban indulnak majd el Magyarországon is. Az előzetes rendelési időszak általában egy hétig tart, ezt követően pedig a készülékek hivatalosan is megvásárolhatók lesznek a boltokban és az online áruházakban, így 1-2 napon belül át is veheti a vásárló a készüléket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!