Termelés

2024.06.27. 11:20

Akkumulátor-feldolgozó: félgőzzel üzemel a biztonság érdekében a bátonyterenyei cég

A közelmúltban megkapta az engedélyt, így folytathatja működését a SungEel HiTec Hungary. A bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozó azonban egyelőre csak félgőzzel termel.

Gulyás Edina

Fotó: Pexels illusztráció

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal június 12-i határozata alapján folytathatja tevékenységét bátonyterenyei telephelyén a SungEel HiTech Hungary. Amint arról korábban portálunk is beszámolt, az akkumulátor-feldolgozó működését tavaly augusztusban függesztették fel határozatlan időre, a szigorú hulladékgazdálkodási előírások megsértése miatt.

Akkumulátor-feldolgozó
Akkumulátor-feldolgozó: félgőzzel üzemel a bátonyterenyei cég, ügyvezetőt is váltottak
Fotó: Pexels illusztráció

Minden vonatkozó jogszabálynak megfelel az akkumulátor-feldolgozó

A fejleményekről a cég is beszámolt közösségi oldalán. Mint írják: megkapták az engedélyt az újraindulásra, miután szigorú hatósági ellenőrzéseken estek át. 

– Az ellenőrzések során az eljáró hatóságok minden részletre kiterjedően megvizsgálták tevékenységünket, és megerősítették, hogy működésünk minden vonatkozó jogszabálynak megfelel – fogalmaztak a bejegyzésben. Hozzátették: a teljesen biztonságos nyitás érdekében fokozatosan haladva június 21-től kezdődően állítjuk vissza hulladékgazdálkodási tevékenységeinket. Az ellenőrzések során meggyőződtünk, hogy a gépeink biztonságosan működnek, ennek köszönhetően két darálógépünk június 24-től tesztüzemben üzemel

Új ügyvezető irányítja a céget

A veszélytelen és szabályos működés érdekében kezdetben a termelésünket a kapacitásunk 50 százaléka alatt tartjuk. Csak akkor fogjuk azt emelni és több gépet üzembe helyezni, amikor az új vezetőség megfelelőnek ítéli a működést.
A cég közleménye arra is kitér: 2023 közepe óta új EHS (Környezet-, Egészség- és Munkavédelmi) csoportot alakítottunk, 2024 év elejétől pedig új ügyvezető és termelésvezető irányítja a céget. Elsődleges feladatuk a magyar törvények szigorú betartása és a biztonságos működés biztosítása.
Hamarosan az üzemen kívül és terveink szerint a városban is elhelyezünk levegőszennyezettség-mérőket, hogy a helyiek is meggyőződhessenek arról: üzemünk működése nem veszélyes a környezetre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!