Gazdaság

2023.11.14. 11:20

A gyarmati származású elnök örül, hogy új bankfiókjukkal hozzájárulhatnak a város fejlődéséhez

Mint arról portálunkon beszámoltunk, az MBH Bank kedden adta át az első teljesen átalakított Nógrád vármegyei bankfiókját Balassagyarmaton. A megnyitó ünnepségen személyesen vett részt a balassagyarmati származású dr. Barna Zsolt, a hitelintézet elnök-vezérigazgatója, aki portálunknak válaszolt is néhány kérdésre.

Lászlók Judit

Dr. Barna Zsolttal beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Milyen érzés visszatérni a szülővárosába a legnagyobb tisztán magyar tulajdonú bank elnök-vezérigazgatójaként?
– Gyakran látogatok haza Balassagyarmatra, hiszen a szüleim itt élnek, sőt, az öcsém sem lakik messze a várostól. Követem a térség eseményeit, történéseit, illetve a település vezetésével is kifejezetten jó a kapcsolatom. Mindig jó érzéssel gondolok vissza az általános- és középiskolás éveimre. Balassagyarmat büszke lehet arra, hogy olyan oktatási intézményei vannak, amelyek gyakorlatilag mindent biztosítottak ahhoz, hogy az ember versenyképes tudást szerezzen. Ezért törekszem rá, hogy visszaadjak valamit abból, amit itt kaptam. A most életre hívott MBH Junior Digitális Programunk keretében elsőként a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg játékos formában a legújabb technológiai trendekkel és tanulhattak a biztonságos digitális pénzügyekről.

- Miért fontos önöknek, hogy már általános iskolás korban ismerkedjenek a gyerekek a pénzügyekkel?
- Bankunk társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fontos eleme a fiatalok pénzügyi és digitális edukációja. Az MBH Junior Digitális Programon keresztül szeretnénk minél több fiatalnak megmutatni, hogy a technológiai és a pénzügyi szektor mindenki számára elérhető karrierlehetőségeket kínál, valamint inspirálni és bátorítani a gyerekeket a technológia alkotó használatára.

Az elmúlt években Balassagyarmat jelentős fejlődésen ment keresztül és a térség gazdasági húzóerejévé vált. Mennyire követte ezt figyelemmel?
– Jó látni, hogy szülővárosom folyamatosan fejlődik. Bízom benne, hogy az új bankfiókunkkal mi is hozzájárulunk majd a helyi lakosok, a vállalkozások és a város gazdasági sikereihez.

Balassagyarmati származását tekintve mennyire örül annak, hogy a bankfiókjuk által újabb lehetőségeket biztosíthatnak az itt élőknek?
– Az MBH Bank vezetőjeként – balassagyarmati gyökerekkel – fontos számomra, hogy vidéken és a városokban, az ország minden szegletében magas színvonalú kiszolgálást tapasztalhassanak ügyfeleink, legyen szó mindennapi bankolásról vagy komplexebb pénzügyi műveletekről. Nemcsak a főváros, de az egész ország bankja vagyunk. Nagyon örülök, hogy most egy olyan kiemelt lokációval rendelkező bankfiókot avathattunk fel Balassagyarmaton, amely immár kívül-belül az MBH Bank színeit viseli. A helyi közösségben való jelenlét sokat jelent számunkra, ezért is köszönjük a város és környéke lakóinak, hogy bankunkat választották. Bízunk benne, hogy rászolgálunk az ügyfelek megtisztelő bizalmára, és hogy az itteni fiók jelentősen megkönnyíti életüket a pénzügyek személyes intézésében. A jövőben is állunk a balassagyarmati ügyfeleink szolgálatára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!