Őszi divat

2024.10.13. 17:30

Merész divat trendek kaptak szárnyra idén ősszel a nógrádi stylist szerint

Úgy tűnik, hogy idén a ruhatervezők nem féltek nagyot álmodni, és újabb zseniális divat trendekkel álltak elő az őszi szezonra. A legnépszerűbb ruhadarabokról, mintákról, színekről és kiegészítőkről nógrádi divatszakértőnket, Gembicki Glóriát kérdeztük, aki még hasznos öltözködési tanácsokat is megosztott velünk.

Sipos Nina Vivien

Gembicki Glória bárnai divatszakértő elárulta portálunknak, hogy a 2024-es őszi szezont a kényelem és az elegancia fogja uralni ruhadarabok szempontjából. Az új évszak divat trendjeiben viszonylag kevés hangsúlyt kapnak a testhezálló darabok, s inkább a merész, feltűnő, túlméretezett, csillogó és az elegáns ruhák kerülnek előtérbe.

Merész divat trendek kaptak szárnyra
Divat az állatminta és a kényelem: merész az őszi trend Gembicki Glória stylist szerint
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Divatos lett a burgundi szín, az állatminta és az oversize darabok

– Az őszi divat színei az úgynevezett földszínek lettek, tehát most leginkább a barna, a zöld és a rozsda sárga árnyalatok dominálnak. Ezek a színek nemcsak harmonikusak, hanem könnyen kombinálhatók is. A barna szinte összes árnyalatán kívül a kék is ilyen, de divatszín ebben a szezonban még a szürke, a piros, a fekete és a burgundi is – közölte Glória.

Kiderült, idén ismét hódít az állatminta, így bátran hordhatunk leopárd, zebra, kígyó, krokodil és egyéb motívumú ruhákat, ugyanis ezekkel biztosan nem nyúlhatunk mellé. Ezek a mintázatok megjelenhetnek akár az öltözékünkön, akár kiegészítőinken is, mint például táskán, övön vagy cipőn. 

– Ha valaki még nem próbálta az állatmintás ruhákat, akkor szerintem kezdje kicsiben, mondjuk egy leopárdmintás női szoknyával vagy táskával, és utána építse be ezeket fokozatosan a ruhatárába. A semleges felsők és kiegészítők illenek a legjobban ehhez a trendhez, mivel lehetővé teszik, hogy a leopárdminta legyen előtérben, de mégse esünk túlzásba vele, mert azzal az ellenkező hatás érhető el – tanácsolta a nógrádi stylist.

Kifejtette továbbá: most ősszel előkerülnek még az oversize ruhák, azaz a túlméretezett darabok, a vastag, puha, bő pulóverek, kardigánok, bő ujjú blúzok és a magas derekú szoknyák is. A réteges öltözködésen kívül az elegáns, üzleties megjelenés is nagyon divatos. Ebbe tartozik például a klasszikus blézer és a kosztüm is.

A cipőről sem feledkezzünk meg!

Az új szezonban a cipőknél fontos a kényelem és a minimalista stílus. A kifutókon a térd fölé érő csizmák, a hegyes orrú lábbelik, a western csizmák és a mokaszinok láthatóak, így ezek visszaköszönnek az őszi trendekben.

– A cipők anyagát tekintve a bőr és a velúr, míg színben a barna és a bordó a népszerű. A kiegészítőknél az ősz színeit használhatjuk, egy barna vagy fekete bőrtáska jól fel tudja dobni a legegyszerűbb szettet, ahogy az övek és a sálak is – javasolta Glória.

Öltözzünk alkatunknak megfelelően

A ruházkodás közel sem olyan egyszerű feladat – zömében a nők körében –, mint amilyennek gondolná az ember. Egy ruha kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni, de jellemzően végül a testalkat az a legfőbb szempont, ami meghatározza, hogy alkalmas lesz-e az adott darab.

– A legfontosabb mindig az, hogy olyan ruhát válasszunk, amiben jól és komfortosan érezzük magunkat, olyat, amiben egyáltalán nem feszengünk. Testalkatoknál viszont többfélét különböztetünk meg, és mindegyiknél más-más dologra kell figyelni az öltözködésünk során. A legtöbb nő az alma, körte, homokóra, téglalap és a fordított háromszög alaktípusba sorolható – ismertette a bárnai divatszakértő. 

Hozzátette: mindegyik alaknál érdemes kihangsúlyozni az erősségeket, ezt pedig úgy tudjuk a legjobban megtenni, ha számunkra előnyös szabású és fazonú ruhákat, kiegészítőket és cipőket hordunk.

Gembicki Glóriával az őszi divat trendekről és az alkatunkhoz illő öltözködésről egy podcastban is beszélgettünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában