Hajtrend

2024.07.14. 06:54

Szakáll és hamvas melír: ez a divat idén nyáron

A divat folyton változik, de időről időre vannak visszatérő trendek. A hölgyeknél most a meleg színárnyalatok kedveltek, a férfiaknál pedig még mindig tartja magát a szakáll. Oláh Krisztián fodrászmester árulta el, hogyan lehetünk trendik idén nyáron.

Gulyás Edina

Csoki, dió, latte, méz. Ínycsiklandóan hangzik, azonban ezeket a finomságokat idén nem csak a fagylaltozókban, hanem a fodrászatokban is kérhetik a hölgyek. A felsorolt árnyalatok ugyanis a nyár divatszínei. A férfiak ugyanakkor eldobhatják a borotvát, a szakáll ugyanis nagyon trendi idén.

A szakáll nagyon trendi idén
A szakáll nagyon trendi idén
Forrás: Beküldött fotó

Nagy hangsúlyt kap a szakáll

– A tűpontos átmenet ugyan korábban volt divatos, de itt, Salgótarján környékén még mindig ezt szeretik a férfiak. A szigorúan oldalra fésült haj helyett már a lazább frizurák irányába változott a trend, idén merészebbek lesznek a formák. Nagyon sokan kérik most a crop és a taper fade fazont. Előbbi lényege a frufru kiemelése. Oldalt és hátul egészen rövid, amit egy átmenet köt össze a felső résszel. A taper fade pedig olyan technika, ahol a frizura fokozatosan rövidül, elhalványul – árulta el Oláh Krisztián salgótarjáni világbajnok fodrászmester, aki a közelmúltban a törökországi online világbajnokságon első helyezést ért el.

Mint mondta, mivel a divat mindig ismétlődik, így visszatért a kilencvenes évek kedvenc viselete is: a középen elválasztott, hátul felszedett forma. Ugyan meglepő lehet, de a dauer is kedvelt manapság a férfiak körében és a fehéres, hamvas szőkítés, melírként és a teljes hajon is.

Az elmúlt néhány évben az is megfigyelhető, hogy az erősebbik nem sokkal merészebb lett és jobban ad magára, van aki hetente jár fodrászhoz.

– A szakállra is nagy hangsúlyt fektetnek. Idén kicsit lejjebb került a szőrzet és most a kecskeszakáll, illetve az egy szál bajusz viselete is nagy divat lett – fogalmazott a szakember.

Melegebb árnyalatok a kedveltek

A hölgyeknél a bob fazon mellett a pillangó hajvágás hódít. Ez sokban hasonlít a lefelé hosszabbodóhoz, a pillangóhatást pedig a frufru vágásával lehet kialakítani. Nagyon szép ez a viselet, ami egyszerre tud vagány és elegáns is lenni, öltözködéstől függően. A melír minden mennyiségben trendi. Az újfajta technikák: az úgynevezett balayage és a highlight. Az erősen szőkített szín helyett azonban a természetesebb, melegebb árnyalatok a kedveltek. Szeretik a lattét, a diót, a csokit, illetve a méz színeket. Nyáron a hölgyek szívesebben szőkülnek, a napsütés hatására pedig a természetes hajszín is jobban világosodik.

Nyáron nagyobb figyelmet kell fordítani a megfelelő hajápolásra
Nyáron nagyobb figyelmet kell fordítani a megfelelő hajápolásra
Forrás: Beküldött fotó

– A rövid hajat viselőknél a pixie fazon nagy divat, amelynek számtalan variációja van. Jól ki lehet hangsúlyozni vele a vendég stílusát, egy-egy tincs alakításával egyénire lehet szabni a frizurát – ismertette a fodrászmester. – Érdemes mindig szakemberre bízni a megfelelő fazon kiválasztását, ugyanis nem feltétlenül áll jól mindenkinek az éppen aktuális trend.

Nyáron a megfelelő hajápolás elengedhetetlen

Nyáron nagyobb figyelmet kell fordítani a megfelelő hajápolásra. Ebben az időszakban ugyanis sokkal több káros hatásnak van kitéve a hajunk, mint az év többi szakaszában. Az erős napfény, a sós tengervíz, a nagy meleg mind-mind roncsolja a hajszálakat.

– Érdemes ezekben a hónapokban UV-szűrővel ellátott termékeket használni. Sokan egy-egy nyaralásra szívesen készíttetnek fonatokat, az így szabadon maradó fejbőr azonban könnyen leéghet – hívta fel a figyelmet Oláh Krisztián. – A sós víz pedig, amennyiben azt nem öblítjük ki azonnal, úgy hathat, mint egy rosszul kikevert szőkítő.

Hozzátette: érdemes ebben az időszakban sapkát, kalapot, vagy kendőt viselni a szabadban. A keratinos, argánolajos hajbalzsam és pakolás ilyenkor elengedhetetlen, ahogy hajvégápoló olajat is ajánlott használni, ezzel megelőzhetjük hajunk töredezését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!