2024.03.30. 08:05
Franciasaláta nélkül Nógrádban sincs húsvéti hidegtál
Az ünnepi menühöz sokaknál hozzátartozik a franciasaláta is, amely szűkebb hazánkban is közkedvelt étel.
Könnyedén elkészíthető
Forrás: Mindmegette.hu
A Mindmegette oldalán elárulja, hogyan is készül a klasszikus franciasaláta.
Elkészítéséhez szükséges három szál sárgarépa, három darab krumpli, húsz dekagramm zöldborsó, két darab alma, négy darab ecetes uborka, harminchárom dekagramm tejföl, tizenhat dekagramm majonéz, négy evőkanál mustár, só, bors, valamint egy teáskanál citromlé.
A saláta elkészítése pofonegyszerű
A répát és a krumplit meg kell pucolni, kockára vágni, majd a borsóval együtt megfőzni és leszűrni. Ezt követően a leszűrt zöldségekhez mehet az apróra vágott alma és az ecetes uborka. Mint írták: a mártáshoz a tejfölt ki kell keverni a majonézzel, a mustárral, a sóval, a borssal és egy kis citromlével. Ezt a zöldségekre öntjük, összekeverjük, és már kész is.