Krimi

21 órája

Petíciót indítottak a helyiek: a bükkaranyosi tini halálának körülményeit vizsgálnák

A bükkaranyosiak szerint gyanúsak az eltűnt tini, T. Balázs halálának körülményei, petíciót indítottak, hogy büntetőeljárás keretein belül vizsgálják az ügyet.

MW

Egy adótorony tövében találtak rá a bükkaranyosi fiúra

Forrás: boon.hu

Nagy felháborodást váltott ki a bükkaranyosi helyi közösségben a nemrég elhunyt T. Balázs ügyének kezelése. A tragikusan fiatalon elhunyt helyi fiú halálával kapcsolatosan a hivatalos szervek közigazgatási eljárás keretében vizsgálódnak, azonban egyre többen vélik úgy, hogy az eset ennél több figyelmet és mélyebb nyomozást igényel – írja a boon.hu.

Petíció indult T. Balázs ügyében 

Egy csoport kezdeményezésére petíció indult, amelyben a lakosság azt követeli, hogy az ügyet bűnügyként kezeljék, és egy teljes körű, büntetőjogi vizsgálat induljon az eset körülményeinek felderítésére. A petíció szervezői szerint T. Balázs halála olyan körülmények között következhetett be, amelyek alapján nem elegendő a közigazgatási eljárás.

Túl sok a kérdőjel, túl sok a megválaszolatlan részlet

– vélik a petíció megosztói, akik szerint a hivatalos jelentések nem adnak megfelelő magyarázatot a történtekre. A bükkaranyosi tini halálhíre megrázta a lakosságot, és az eset körül kibontakozó bizonytalanság csak fokozta a helyiek elkeseredését.

Több ezren aláírták már

A petíciót már több ezren írták alá, és az aláírások száma folyamatosan növekszik. 

A kezdeményezők azzal érvelnek, hogy egy büntetőeljárás az egész közösség megnyugtatására is szükséges lenne. 

Az ügy továbbra is a közvélemény figyelmének középpontjában áll, és kérdéses, hogy a petíció nyomán változik-e a nyomozás iránya.

Sokak szerint gyanús a bükkaranyosi tini halála
Forrás: boon.hu

A rendőrség álláspontja változatlan

Az ügy kimenetele továbbra is bizonytalan, de a helyiek eltökéltsége és kitartása egyértelmű: mindent megtesznek azért, hogy T. Balázs emléke előtt tisztelegve kiderüljön az igazság. A rendőrség továbbra is általános közigazgatási rendtartásban vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, mert a rendőrség álláspontja szerint bűncselekmény gyanúja nem merült fel. 

Ahogy a boon.hu arról korábban beszámolt, a bükkaranyosi tini augusztus 20-án, a születésnapján, egy családi vita után ment el otthonról a délutáni órákban. Még egyszer utoljára hazament, hogy átöltözzön, ám utána kisurrant a családi házból és a közeli buszmegálló irányába indult. Ezt az egyik kültéri kamera is rögzítette, amelyen az látszik: a bükkaranyosi tini szürke papucsban, fekete pólóban és fekete rövidnadrágban ment el. A telefonját és az iratait otthon hagyta. Csaknem egy hónapon át éjt nappallá téve kutattak az eltűnt Balázs után, akit végül Harsány külterületén találtak meg holtan. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!