Krimi

2024.04.25. 20:55

Megint megtörtént: életveszélyes áramütés ért egy 19 éves fiút, mert felmászott egy vagon tetejére

Az egri pályaudvaron történt a borzalmas baleset.

Forrás: Agria Tv Facebook-oldala

- Csütörtökön délután negyed háromkor Eger-Rendező állomáson egy fiatal szenvedett áramütést, amikor felmászott egy tartálykocsira és megközelítette a felsővezetéket. A baleset üzemi területen történt, ahova civileknek szigorúan tilos a belépés - válaszolta a heol.hu érdeklődésére a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

A villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes! 2 méteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése is életveszélyes.

Az ilyen elektromos berendezéseken, velük összefüggő szerkezeteken, teherkocsikon nemzetközi jelölések is láthatóak a magyar feliraton kívül: az elektromos nagyfeszültségre utaló villám, és a „25 kV” feszültségi érték egyértelmű feltüntetése. Ezek a jelölések az egri rendező pályaudvaron is jól láthatók a kocsikon és a felsővezetéki oszlopokon is - hívta fel a figyelmet a MÁV.

A vasúti közlekedés során az utasok kizárólag az utasforgalom részére kijelölt területeken tartózkodhatnak, amelyeket például a vonatjegy megvásárlásához, a várakozáshoz, a vonatra szálláshoz vagy az utazáshoz használhatnak.

Évente többen szenvednek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen illegálisan felmásznak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára, és áramütést szenvednek. Sajnos időnként az izgalmas elfoglaltságnak tűnő szelfikészítés a vonat tetején halállal járhat. A szörnyű balesetekben jellemzően fiatalkorúak, gyermekek érintettek - fogalmaztak.

Forrás: Agria Tv Facebook-oldala

Az egri vasútállomáson tavaly is történt egy hasonló baleset.

Az Agria TV információi szerint 

a három végzős középiskolás fotókat akart készíteni magukról, a vagonokkal a háttérben. Egyikük hirtelen elhatározásból bele akart nézni az ott álló vagonba. Felmászott és nagyfeszültség megrázta, majd leesett a szerelvényről. 

Társai azonnal segítséget hívtak, a diszpécserrel egyeztettek, mit csináljanak. A fiúk – akiket nagyon megrendített az eset – kamerán kívül elmondták: amikor barátjukhoz mentek, ő eszméleténél volt, beszéltek is vele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában