Hétfői színes hírek

2024.07.01. 07:59

Szalai Ádám szerint ők lehetnek az Eb meglepetéscsapata

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Harry Kane beérte Novák Dezsőt

Az angol Harry Kane az első játékos, aki két különböző Eb-meccsen is hosszabbításban szerzett gólt, miután a dánok elleni 2021-es elődöntő után most vasárnap a szlovákok kapujába is betalált – írta a németországi kontinensviadal vasárnapi Anglia-Szlovákia (2-1) nyolcaddöntős mérkőzéséről hétfői összefoglalójában az IFFHS.

A sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet anyagában megemlítette, hogy

az ily módon duplázó Kane előtt ketten tudtak két gólt is elérni hosszabbításban, de ők egyetlen Eb-meccsükön tették ezt: a magyar Novák Dezső és a német Dieter Müller.

Utóbbi 1976-ban Jugoszlávia ellen volt kétszer is eredményes, míg

Novák az 1964-es Európa-bajnokság bronzmeccsén a dánok kapuját vette be egymás után két ízben is: az 1-1-et követő „túlórában” előbb a 107. percben 11-esből, majd a 110.-ben szabadrúgásból szerzett gólt, s alakította ki a 3-1-es végeredményt.

Kane győzelmet jelentő találata a 19. angol fejesgól volt az Eb-k történetében, amivel Anglia egyedül vezet ebben a mutatóban Portugália (15), Spanyolország és Franciaország (13-13) előtt. A 2-1-es sikernek köszönhetően a szigetországi alakulat továbbra is veretlen az Eb-ken Gareth Southgate szövetségi kapitány irányításával, aki eddigi 11 meccsén 7 győzelmet és 4 döntetlent jegyez.

Amellett Anglia tovább javította Szlovákia elleni mérlegét: hét meccsükből egy döntetlen mellett hatot megnyert.

England v Slovakia: Round of 16 - UEFA EURO 2024
Harry Kane a Szlovákia elleni mérkőzésen
Fotó: Ibrahim Ezzat / Forrás:  NurPhoto/AFP

Az IFFHS azt is megjegyezte még, hogy Anglia legutóbbi négy olyan Eb-mérkőzésén, amelyen vezetést szereztek ellene, mindig megfordította az állást, s győzni tudott: 2004-ben Horvátországot verte 4-2-re, 2016-ban Wales-et 2-1-re, s 2021-ben Dániát ugyancsak 2-1-re. Hátrányból csak Franciaország nyert több meccset, jelesül ötöt az Eb-históriában.

A Spanyolország-Georgia (4-1) összecsapás érdekességeként az IFFHS azt emelte ki, hogy az ibériai együttes nagy tornán, vagyis vb-n és Eb-n először nyerte meg első négy meccsét. Egyszersmind a spanyolok világeseményen a kieséses szakaszban ötödik alkalommal diadalmaskodtak legalább három góllal. A nyertes csapatban játszó, 16 éves és 353 napos Lamine Yamal lett az első 18 év alatti európai futballista, aki a világ- és Európa-bajnokságokat tekintve a kieséses szakaszban pályára lépett.

Szalai Ádám szerint ők lehetnek az Eb meglepetéscsapata

„A Ralf Rangnickkal való ismeretségem miatt, illetve a mutatott játékuk miatt kiváltképp azt gondolom, az egyik legszebb focit az osztrákok játsszák, ezért ők lehetnek az torna egyik meglepetéscsapata” – válaszolta a Világgazdaság kérdésére Szalai Ádám 86-szoros magyar válogatott támadó a Szerencsejáték Zrt. első zászlóshajó lottózójában a MOM Parkban.

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csatára szerint Ausztria vagy Spanyolország lehet a befutó
Fotó: Kisbenedek Attila / Forrás: AFP

Véleménye szerint a német edző fantasztikus munkát végzett a Stuttgartban, a Hoffenheimben és a Lipcsében is, így nem csoda, hogy ütőképes csapatot formált Ausztriából. Nemzeti tizenegyünk volt csapatkapitánya kiemelte még a spanyol válogatottat is, akiket nehéz lesz megvernie a többi együttesnek.

Hangsúlyozta,

mindig szeretett azoknak szurkolni, ahol az egyéni teljesítmények mellett a csapategység, csapatjáték és az összetartás is határozottan átjön a képernyőn.

A sportoló nem kommentálta sem a Marco Rossi lemondásával kapcsolatos pletykákat, sem a válogatott Eb-n nyújtott teljesítményét, viszont elárulta, mivel tölti a mindennapokat

Csupasz kebleit mutogatta az angol szurkolólány

Akinek nem lett volna elég izgalmas a tegnapi angol–szlovák mérkőzés, az a lelátón figyelhette, ahogy az egyik angol szurkolónő a meztelen melleit mutogatta a nagyközönségnek. A szemérmetlen szurkolólány nagy népszerűségnek örvend a közösségi oldalakon, képét az Origo oldalán ide kattintva tudja megtekinteni. 

Elszabadult a pokol: ilyen volt a szurkolók reakciója Bellingham góljára

Az angol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a szlovák csapatot a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. A meccs hőse ezúttal is Jude Bellignham volt, a Real Madrid sztárja elképesztő ollózós góllal mentette meg a rendes játékidő utolsó pillanataiban az angolokat. Látni kell, hogyan ünnepeltek a találat után a szurkolók Londonban – szúrta ki a felvételt az egyik közösségi portálon az Origo.

„Ez egy belső poén” – gusztustalan gólöröme miatt magyarázkodik Bellingham

Bármilyen szép volt is, mégiscsak felháborító módon ünnepelte a szlovákok elleni gólját az angol labdarúgó-válogatott focistája. Jude Bellingham az esetet követően a közösségi oldalán magyarázkodott – számolt be róla az Origo.

A mérkőzés után a közösségi médiában keringeni kezdett több videó is Jude Bellingham egyenlítő gólját követő ünnepléséről. Egy felvételen az látszik, hogy a gól utáni ünneplése közben a testével a szlovák kispad felé fordult, majd a szája és a nemi szerve között kalimpált a kezeivel, gusztustalan mozdulatsort imitálva. A lefújást követő órákban Bellingham is találkozott ezzel a videóval, ugyanis még este reagált rá a közösségi oldalán, és a bejegyzése alatt található hozzászólások alapján ezzel a magyarázattal meg is győzte a felháborodott tömeg egy részét:

Ez egy belső poén, gesztus volt néhány közeli barátom felé, akik ott voltak a nézőtéren. A szlovák csapat a mai játéka után semmi mást nem érdemel, csak tiszteletet.

Vasárnapi hírfolyamunkat itt találja:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában