2018.04.13. 15:26
Pikáns, friss, ellenállhatatlan: így készül a mexikói salsa
Az esti filmhez tökéletes lesz.
Van valami megnyugtató abban, ha az ember a tévézéshez egy jó nagy adag ropogtatnivalóval csücsül le. A Mindmegette mexikói salsája remek választás ilyenkor, ráadásul tele van ízletes és egészséges zöldséggel. És villámgyorsan megvan – még akár a reklámszünetben is összedobhatjuk.
HOZZÁVALÓK
25 dkg paradicsom
1 csokor koriander
1 fej hagyma (fehér vagy lila)
2 db jalapeno vagy más csilipaprika
1 gerezd fokhagyma
1 db lime leve
olívaolaj
só
frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
A kockára vágott paradicsomot, az aprított hagymát és koraiandert összeturmixoljuk a fokhagymával és a csilivel.
Sóval, frissen őrölt borssal, valamint a lime kifacsart levével és néhány csepp olívaolajjal ízesítjük.
Még egyszer átturmixoljuk vagy összekeverjük, majd legalább fél órát pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Nachos illik hozzá.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Lisa F. Young