2017.10.10. 14:51
Búcsút mondhat a cidrinek, ha megkóstolja ezt a különleges húslevest
Lélekmelengető vacsora hűvös estékre.
Feldobná a húslevesét? Tegyen bele a füstölt hús mellett egy kis hajdinát is – kövesse a Fanny receptjét!
Őszi zöldségleves hajdinával, füstölt csülökkel
Hozzávalók (4 személyre):
150 g lóbab
2 ek étolaj
150 g füstölt, főtt csülök
1 fej vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
2 szál halványító zeller
2 db babérlevél
100 g hajdina
só, frissen őrölt bors
150 g fodroskel
1. A babot áztassuk hideg vízbe egy éjszakára. Hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg kissé a kockára vágott csülköt. Szórjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket is: a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellerszárat.
2. Adjuk hozzá a leszűrt babot, a babérlevelet és öntsük fel 800 ml vízzel. Közepes lángon fedő alatt főzzük, amíg a bab megpuhul, kb. 20-25 percig. Félidőben szórjuk a levesbe a hajdinát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a levest. Végül a fodroskelt csíkokra vágva dobjuk a levesbe, amikor már elzártuk alatta a lángot.
Elkészítési idő: 40 perc + áztatás
Egy adag: 375 kcal
Borítókép: lenetstan / Shutterstock