Tour de Hongrie

2024.05.10. 18:13

A belga Thibau Nys diadalmaskodott a Tour de Hongrie harmadik szakaszán

A belga Thibau Nys diadalmaskodott a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán, ezzel átvette a vezetést összetettben. Legjobb hazai versenyzőként a magyar válogatott Dina Márton zárta az etapot – írja közleményében az MTI.

Nool.hu

A belga Thibau Nys diadalmaskodott a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán, ezzel átvette a vezetést összetettben. Legjobb hazai versenyzőként a magyar válogatott Dina Márton zárta az etapot.

Tour de Hongrie
A mezőny a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny harmadik, 183 kilométeres Kazincbarcika - Gyöngyös-Kékestető szakaszán, Tarnaszentmária és Verpelét között
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Hatfős szökevénycsoportot engedett el a mezőny, amelybe a korábbi fehér trikós, Rózsa Balázs (Epronex-Hungary) került be a hazai bringások közül. Az elsőségért a hegyimenők csatáztak, a német Emanuel Buchmann távoli támadást indított, de a tavaly Dobogókőn második Nys jókor indult utána és megelőzte. Dina átvette a legjobb magyarnak járó fehér trikót.

Szombaton Budapestről, a Hősök teréről indul 167 kilométeres útjára a mezőny, az 1451 méter szintkülönbséget magába foglaló távot Etyek környéki körözés zárja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában