Szűrővizsgálat

2024.05.05. 09:20

Nyolc nógrádi településre érkezik a szűrőbusz – itt lesznek az állomások

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház a portálunkhoz eljuttatott közleményben tudatta, hogy májusban nyolc nógrádi településére érkezik majd szűrőbusz.

Lászlók Judit

Ingyenesen végeztethet különféle vizsgálatokat a lakosság

Forrás: Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

A közlemény szerint folyamatosan járják a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program szűrőbuszai az országot. A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház is kihelyezett, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal segíti a vármegye településein élőket. 

Májusban nyolc településre jutnak el. A páciensek csütörtökön Rimócon már részt vehettek nőgyógyászati, illetve belgyógyászati szűrővizsgálatokon. A hónap további részében pedig május 8-án Patvarcra, május 16-án Balassagyarmatra, május 17-én Ipolyvecére, május 18-án Karancsberénybe, május 22-én Dejtárra, május 25-én Legéndre, valamint május 29-én Ipolyszögre érkezik majd a szűrőbusz. 

„A kórházfenntartó célja a szűrések regionális szemléleten alapuló, lakosságközeli kiterjesztése és megerősítése” – olvasható a közleményben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában