Beruházás

2024.05.10. 09:09

Már működik a szennyvíztisztító-telep Erdőkürtön

A napokban megtörtént a település szennyvizét befogadó tisztítótelep műszaki átadás-átvétele – közölte Szebenszkiné Palik Katalin polgármester a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint a településvezető fogalmazott: a tisztítótelep már automata üzemmódban működik, el lehet kezdeni az ingatlanok rákötését a szennyvízhálózatra. A rákötés elvégzését be kell jelenti a polgármesteri hivatalba, hogy az ÉRV Zrt. szakemberei a helyszíni ellenőrzés után azt hivatalosan is átvegyék. A rákötéssel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazó lakossági tájékoztatót a napokban küldik majd ki.

„A tisztítótelep beindításával és a rákötések megkezdésével fontos mérföldkőhöz értünk el a szennyvízberuházás tekintetében. A szennyvízcsatorna-hálózat ellenőrzési és javítási munkálatai azonban még javában folynak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Vármegyei Igazgatósága részéről megtörtént a nyomvonal bejárása és egyeztettek a Penta Kft. képviselőjével is a helyreállítás további teendőiről”– fogalmazott a polgármester, aki kifejtette továbbá: a munkálatok még nem értek véget, a javítások és a helyreállítások ugyanis folyamatban vannak. A településvezető addig is a lakosok türelmét kéri.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában