Notebook-osztás

2024.05.02. 19:55

Több mint kétszáz laptopot adnak át a balassagyarmati gimnázium tanulóinak (videó)

Több mint kétszáz notebookot osztanak ki a napokban a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban a Klebersberg Központ projektjének jóvoltából. Az átadásokkal kapcsolatban csütörtökön délután tartottak sajtótájékoztatót az oktatási intézményben.

Lászlók Judit

Mogyorósi Attila, Balla Mihály és Nagyné Barna Orsolya tartott sajtótájékoztatót a laptopok átadásáról

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A sajtótájékoztatón Balla Mihály országgyűlés képviselő elmondta, hogy a Balassi Bálint Gimnázium ismét azon iskolák közé tartozik, ahová jelentős számú laptop érkezett a diákok számára oktatási és saját célú használatra. Kiemelte, hogyha minden jól alakul, akkor a következő ütemben elérik, hogy az intézmény minden diákja rendelkezhessen egy ilyen laptoppal. Mint mondta, nagyon fontos és örül annak, hogy a gyermekek a digitális oktatás során megtanulják az internet és az okos eszközök biztonságos használatát is. 

 Balla Mihály a projekt jelentőségét hangsúlyozta
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Harmadik alkalommal adnak át laptopokat 

Ezt követően Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója vette át a szót, aki hangsúlyozta, hogy a Klebersberg Központ projektje keretében ismét lehetőség van laptopok kiosztására. 

– Ez már a harmadik alkalom, amikor sor kerül erre, hiszen először 2022 tavaszán az akkor 9. évfolyamos diákok vehettek át otthoni használatra hordozható számítógépeket. Aztán 2023 őszén az akkor 7. és 10. évfolyamos, most pedig a kormány minden 5., 6., és 9. évfolyamos diák számára biztosítja ezt a lehetőséget – fogalmazott Nagyné Barna Orsolya. 

Hozzátette: 

– Fontos kiemelni, hogy nem csak az állami iskolákban van erre lehetőség, hanem a nem állami fenntartású intézmények adott évfolyamos diákjai is tudnak laptopot igényelni. Az, hogy ki kap laptopot és ki nem, nem függ a tanulmányi eredménytől és a szociális helyzettől sem, csupán egy dolgot kell tennie a szülőnek, méghozzá a Kréta tanulmányi rendszerben kell regisztrálnia. Ha ezt megtette 2023. december 15-ig, akkor most joggal reménykedhet abban, hogy átveheti a napokban ezt a bizonyos laptopot

A Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója kifejtette továbbá, hogy ebben a programban lehetőség van arra is, hogy ne csak a diákok kapjanak digitális eszközt, hanem az intézmények is, így ezzel is javul azok IKT eszközellátottsága. 

– A Balassagyarmati Tankerületi Központ 24 intézményébe ebben a harmadik etapban 1145 darab laptop érkezett, ebből a balassagyarmati iskoláinkba 520 darab. A legnagyobb létszámú intézményünkben a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumba 224 darab laptopot tudnak majd átadni a napokban azoknak a szülőknek, akik ezt a bizonyos regisztrációt megtették – mondta Nagyné Barna Orsolya, aki kitért arra is, hogy ezek a garanciával rendelkező, hordozható notebookok személyes használatba adhatóak, amelyeket a tanulók oktatási és személyes célra is használhatnak.

Az iskola 224 darab laptopot kapott 
Végül Mogyorósi Attila, a Balassi Bálint Gimnázium igazgatója elmondta, hogy az iskolában ez idáig három etapban összesen 473 laptopot adták át a diákoknak személyes és iskolai használatra. Ebben az ütemben iskolai használatra 30 eszközt kaptak, míg 194 eszköz a diákokhoz kerül. Mint mondta, már hétfőtől elkezdték az eszközök kiosztását, amelynek nagy részét már megkapták a diákok. Továbbá visszajelzésként megjegyezte, hogy az első és a második etapban kiosztott eszközök jól teljesítenek, és ritkán fordul elő garanciális probléma. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában