TeSzedd!

2024.05.04. 09:40

Elektronikai áruházat nyithatnának a Rétságon összegyűjtött szemétből

A meghirdetett TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! program keretében Rétságon is több mint 20 zsák szemetet gyűjtöttek az önkéntesek. Az akció során rengeteg elektronikai hulladékot találtak a természetben.

Nool.hu

Húsz zsák telt meg szeméttel

Forrás: Beküldött

Rétságon is maroknyi csapat, felnőttek és gyerekek gyűjtötték a szemetet hétvégén a Tedd szedd akción, hogy megtisztítsák a környezetet. Bakó Mónika, önkormányzati képviselő szervezésével a lőtér és az úgynevezett 400-as környékén a háztartási hulladék mellett rengeteg elektronikai hulladékra bukkantak. 

– Elektromos fűkaszát, akkus csavarhúzót, sarokcsiszolót, dekopírfűrészt, különböző alkatrészeket és szerszámokat találtunk a természetben a fűben heverve. Akadt még több szatyorni szennyezett ruhanemű és gumicsónak is

 – sorolta Bakó Mónika.

Elektronikai hulladék, TeSzedd
Jócskán akadt szemét, számos elektronikai hulladékot is összegyűjtöttek Rétságon
Forrás:  Beküldött fotó

Kiemelte, hogy a program sikeres volt, több mint 20 zsák szemetet és egyéb nem bezsákolható hulladékot gyűjtöttek össze. – A jövőben szeretnénk minél több embert bevonni ebbe a rendszeres akcióba, diákokat is, ezáltal a megelőzésre is felhívni a figyelmet. Köszönöm a részvételt és a segítséget Bencsok Péternek, Lukács-Pincze Eszternek és Hegedűs Ferencnek, aki traktorral is segítette a terepmunkát. Bízom benne, hogy legközelebb többen csatlakoznak hozzánk. Tegyünk együtt Rétság tisztaságáért! – fogalmazott az önkormányzati képviselő.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában