Közlekedés

2024.04.20. 09:09

Engedélyeztetni kell a jól bevált gyalogátkelőhelyet Rétságon

Bár már több mint egy éve felfestették, mégsem lett hivatalosan forgalomba helyezve a rétsági belvárosban található egyik gyalogátkelőhely.

Hegedűs Henrik

A 2-es számú főút megnövekedett forgalma, az áthaladó gépjárművek sebességének további csökkentése, illetve az autóbusz-forduló és az azzal szomszédos üzleti „negyed” könnyebb megközelítése érdekében döntött úgy annak idején a nyugat-nógrádi város önkormányzata, hogy újabb gyalogátkelőhelyet létesít a 2-es számú főúton. Így festették fel a Városi Művelődési Központ és Könyvtár mellett a zebrát. Nemrégiben azonban kiderült, hogy ez nem lett hivatalosan forgalomba helyezve. Erről a tényről a Magyar Államkincstár értesítette a település vezetését.

Mezőfi Zoltán polgármester portálunk érdeklődésére elmondta: a korábbi eljárás során hiba történt, ám a felelős felkutatása helyett úgy határoztak, az önkormányzat kifizeti az engedélyezési eljárás költségeit, hogy immár papíron is minden rendben legyen, és ne kelljen megszüntetni a tapasztalatok szerint kiválóan bevált gyalogátkelőhelyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában