Program

2024.04.28. 10:18

Bemutatták a héhalmi óvoda Mozgáskotta módszerét

Szakmai műhely keretén belül vettek részt bemutató foglalkozáson az Egymást Segítő Óvodák Munkaközösségének (ESOM) dél-nógrádi pedagógusai a közelmúltban, ahol a Mozgáskotta módszer tapasztalatai voltak a középpontban.

Nagy Orsolya

Megismerkedhettek a módszerrel a szülők is

Fotó: Beküldött

Jakubné Szita Marianna, a héhalmi óvoda vezetője elmondta portálunknak, hogy a meghívott vendégeket Bakos József Héhalom polgármestere köszöntötte, aki úgy fogalmazott, hogy nagy öröm volt számára, amikor három évvel ezelőtt Lelt Éva Andrea mesterpedagógus megkereste őt azzal a szándékával, hogy a településen szeretne elhelyezkedni, és a mesterprogramját itt kívánja megvalósítani.

Hozzátette: mivel a településvezető minden innovatív kezdeményezést támogat, így a szükséges erőforrásokat is biztosította. Így kezdődött el két évvel ezelőtt a Mozgáskotta elnevezésű program a Héhalmi Óvodában. Arra is kitért, hogy az elmúlt 2 év tapasztalatai azt mutatják, hogy a Mozgáskotta módszer rendszeres alkalmazása a gyermekek fejlődésében is megmutatkozik. Kifejtette: ezt a módszert egyébként Magyar Gábor pszichológus, testnevelő tanár, mozgásterapeuta fejlesztette ki, amely egy komplex mozgás és személyiségfejlesztő program 3-7 éves gyerekeknek.

Rendhagyó foglalkozáson mutatták be a módszert

A módszerrel kapcsolatban tartottak a közelmúltban rendhagyó foglalkozást az óvodában, ahol a gyerekek megmutatták, hogy két év alatt mennyi játékot ismertek meg, valamint, hogy a Mozgáskotta pályákon milyen pontosan hajtják végre a feladatokat. A foglalkozás jó hangulatban telt, a gyerekek a végén elmondták, hogy hogyan érezték magukat, és mi tetszett a legjobban a számukra. Mint mondta, a szakmai nap megbeszéléssel zárult, ahol a megjelent óvodapedagógusok és igazgatók elmondhatták véleményüket.

– A jó gyakorlatok átadása kulcs fontosságú a pedagógus továbbképzésnél. Lehetővé teszi számukra, hogy egymástól tanuljanak, inspirálódjanak, nem csak elméleti, hanem gyakorlati síkon is – közölte Jakubné Szita Marianna, aki azt is elárulta, hogy szó esett egy másik innovatív módszer alkalmazásáról is, a NyugiOvi elnevezésű programról, amelynek eszközei felkeltették a megjelentek érdeklődését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában