Túra

2024.04.20. 06:06

A Föld napja alkalmából szerveznek tematikus túrát az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál

Különleges programmal invitálja látogatóit a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz április 20-án, azaz ma.

Gulyás Edina

A Föld napjához kötődően a Globális Geoparkok Hálózatának 20 éves évfordulójáról is megemlékeznek a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark őslénytani központjában – adták hírül az ősmaradványok közösségi oldalán. Hozzátették: április 20-án az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől 10 óra 45 perckor induló tematikus túra az egykori vulkáni katasztrófa kapcsán a földtörténeti eseményeket és az azok emlékezetét bemutató geoparkok témáit is magában foglalja a geológiai tanösvény bejárása mellett.

A bejegyzés arra is kitér: Földünk UNESCO Globális Geoparkjait összefogó szervezet különleges programsorozatot és versenyt hirdetett meg a földtani örökségünkhöz, illetve az élő bolygóhoz kapcsolódva, amelyhez érdemes csatlakozni. Ennek keretében a kövek történeteit énekli meg az ipolytarnóci miocén barangolás, némi kedvcsinálót és bátorítást adva az egyéni fantázia és a kreativitás kibontakozásához. A programot a National Geographic magazin is meghirdette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában