Fejlesztés

2024.01.08. 11:43

Egészségház, traktor, utak – beruházások sokasága vár idén a nőtincsiekre

Nőtincs önkormányzata idén hasznos kommunális eszközzel bővítené az eszközparkját, illetve tervezik több utca kátyúzását, javítását is. Emellett az önkormányzat reméli, hogy még ebben az évben elkezdődhetnek az egészségházat érintő fejlesztések, amelyre korábban a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz kiírásán nyertek el több mint 60 millió forintot.

Lászlók Judit

Hugyecz Ádám, Nőtincs polgármestere portálunkat arról tájékoztatta, hogy a Magyar Falu Programban ebben az évben eszközbeszerzésre nyújtják be a pályázatukat, ugyanis szükségük lenne egy településrendező kis traktorra. Mint mondta, az eszköz nagy segítséget jelentene a Szent István-tó körüli partvonal gondozásában, a községben a vízelvezető árkok kialakításában és karbantartásában, illetve télen a hókotrásánál is igénybe vehetik majd azt.

– Decemberben a nagy esőzéseket követően a Malom utcában a csatornázás felett beszakadt az út. Ennek javítására vis maior pályázatot nyújtottunk be. Bízom benne, hogy segítséget kapunk, hiszen ekkora beruházást nem tudunk a szerény idegenforgalmi bevételünkből kigazdálkodni. Ezenkívül 2024-ben szeretnénk a település több utcájában kátyúzást, útjavítást is végrehajtani – mondta a polgármester, aki kitért a folyamatban lévő pályázataikra is.

Elkezdhetik az egészségház fejlesztését

– A TOP Pluszban még korábban elnyertünk több mint 63 millió forintot az egészségház fejlesztésére és energetikai korszerűsítésére. A nagyrészt energetikai beruházás során a fűtés gazdaságosságának növelése érdekében napelemet és hőszivattyút telepítenek, illetve megújul a kerítés és a parkoló. A fogászat fejlesztése érdekében pedig új kezelőszéket vásárolunk. Reméljük, hogy még ebben az évben elindulhatnak majd a beruházás munkálatai – fogalmazott Hugyecz Ádám. Hozzátette: – Ezenfelül tavaly szintén elnyertünk hárommillió forintot az új településrendezési terv elkészítéséhez, ami egyebek mellett azért fontos, mert legutóbb 1999-ben készült ilyen terv, és mind a helyi lakosság, mind a beköltözők jelezték módosítási szándékukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában